Oh Land klar med smuk video – instrueret af Helena Christensen

Oh Land klar med smuk video – instrueret af Helena Christensen

"Det var et stort privilegium"

Oh Land er aktuel med en smuk video til titelsangen fra sit netop udsendte album, Family Tree. Videoen er instrueret af Helena Christensen, og det er den verdensberømte danske model og fotografs første musikvideo. Se videoen nedenfor.

Oh Land alias Nanna Øland Fabricius siger om videoen og samarbejdet:

”At lave "Family Tree"-videoen med Helena var vigtigt for mig, fordi hun, ud over at være en sindssygt dygtig fotograf og model, også er min ven. Derfor var jeg i stand til at lægge denne meget personlige sang i hendes hænder. Vi skød den en weekend oppe i hendes hus upstate i New York, og jeg lagde slet ikke mærke til, at det var hundekoldt udenfor, fordi vi var så dybt indlevede i optagelserne.”

Helena Christensen tilføjer:

”Jeg har kendt Nanna i lang tid både som ven og som kunstner, så det var et stort privilegium at blive givet instruktørrollen til videooptagelserne til hendes meget personlige sang. Det er også første gang, at jeg har instrueret en musikvideo, så det gjorde det bare endnu mere specielt. At oversætte hendes meget følsomme sang til levende billeder gav mig et intimt indblik i hendes hjerte, og det håber jeg også, at folk får, når de ser videoen.”

Family Tree er Oh Lands femte studiealbum og hendes første ordinære album i næsten fem år. Albummet er produceret i samarbejde med amerikanske Thomas Bartlett, der blandt andet har arbejdet sammen med markante navne som Sufjan Stevens, The National, St. Vincent og Florence & the Machine. Siden sidste album har Oh Land dog ikke ligget på den lade side, idet hun har lavet musik til balletten Askepot med scenografi af dronning Margrethe og teaterforestillingen Water Music, hvor hun ligeledes spillede hovedrollen, samt haft dommerroller i tv-programmerne ”Voice Junior” og senest ”X Factor”.

LÆS OGSÅ: Et poetisk livstræ med dybe rødder

Oh Land er lige nu optaget af arbejdet med musikken til den kommende balletforestilling Snedronningen, der får premiere i Tivoli i København til december, igen med scenografi af dronning Margrethe. Forleden blev hun programsat på NorthSide som erstatning for First Aid Kit, der desværre har aflyst hele deres sommerturné.

LÆS OGSÅ: Oh Land-interview: Dybt ind i de følelser, der er for sårbare til at snakke om

Oh Land kan opleves live følgende steder i den kommende tid:

23.-25. maj Hofteatret, København (udsolgt)

8. juni: NorthSide Festival, Aarhus

16. juni: Wonderfestiwall, Allinge

4. september: DR Koncertsalen, København

5. september: Posten, Odense

6. september: Musikkens Hus, Aalborg

7. september: Musikhuset, Aarhus

8. september: Musikhuset, Esbjerg

Se videoen til Family Tree her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA