x

NorthSide uddeler hold kæft-bolsjer

NorthSide uddeler hold kæft-bolsjer

Officielt hedder de "voice cancellation"-bolsjer

Festivalsæsonen er så småt gået i gang, og lige om lidt går den for alvor i luften, når både Distortion, Heartland og Jelling løber af stabelen senere i denne uge. Dermed begynder også de senere års diskussioner om snakkende publikummer, der ikke kan være stille, når musikken spiller. Det vil NorthSide, der finder sted i næste uge, sætte fokus på med en ny kampagne, "Just Listen", hvor festivalen i samarbjede med HiFi Klubben helt bogstaveligt vil uddele hold kæft-bolsjer til publikum.

– "Just Listen" kommunikeres via sociale medier som en positiv opfordring til alle deltagere, allerede inden festivalen starter. Og budskabet vil løbende blive kommunikeret fra scener og storskærme under hele festivalen, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Hold kæft-bolsjet kaldes officielt et "voice cancellation"-bolsje og er ligesom resten af mad- og drikkevarerne på festivalen økologisk.

– Med voice cancellation-bolsjet vil vi gerne sætte fokus på problematikken på en sjov måde og med et glimt i øjet minde folk om, at de skal huske at lytte og nyde musikken. Vi ønsker ikke at agere løftet pegefinger, men vi vil gerne opfordre publikum til at tage musikken og oplevelsen til sig – og virkelig lytte, siger Ditte Sohn Mikkelsen, CMO i HiFi Klubben.

Opfordringen til publikum på NorthSide skal ses i den sammenhæng, at koncerter i stigende grad er blevet et sted, hvor nogle publikummer snakker i stedet for at være til stede i øjeblikket. Og nogle gør det så højt, at det bliver ødelæggende for koncertoplevelsen. 

– Jeg ved ikke, hvorfor vi sagtens kan finde ud af at være stille i biografen og i teatret, men til koncerter er det blevet okay med en masse sniksnak. Det vil vi gerne bevæge os væk fra ud af respekt for hinanden og for musikerne på scenen, der også påvirkes af snak ude blandt publikum. Vi vil derfor gerne lave lidt sjov nudging med et bolsje og en positiv dialog om noget, vi alle kan blive enige om. At koncerter og festivaler er steder, hvor man skal give sig hen til oplevelsen og bidrage til en positiv stemning, så alle kan få nogle fantastiske musikalske oplevelser, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

NorthSide 2019 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 6.-8. juni.

Besøg NorthSide.dk eller Facebook for mere om NorthSide 2019.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Indfør stillezoner på festivaler


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA