x

Container-studie støtter upcoming kunstnere

Container-studie støtter upcoming kunstnere

Et fuldt professionelt lydstudie i en omrejsende 40-fods container lyder måske en anelse 'over the top'

Ikke desto mindre er det præcis hvad den danske producent af luksus højttalere Dynaudio har bygget. Men hvorfor? Og hvad I alverden kan formålet være? Dynaudio har været en intereret del af musik-produktion i mere end 35 år takket være deres professionelle studie højttalere (du kan finde deres højttalere i berømte studier i hele verden som fx. AIR Studios i London og DR-studier i Danmark).

Ifølge de danske lydeksperter forholder det sig sådan, at kun én procent af verdens musikere sidder på hele 77 procent af indtjeningen i musikindustrien. Samtidig er 91 procent af alle kunstnere, upåagtet deres talent, stadig er uhørte.

 

- ”Vi mener, at det er uretfærdigt og at der skal gøres noget ved status-quo. Der er så meget uopdaget talent. Det skal vi gøre noget ved” -

 Christian Bennike, Global Marketingchef hos Dynaudio. 

Den uopdaget talentmasse knokler afsted i kældre, udestuer, garager, og øvelokaler over hele landet. De investerer deres blod, sved og tåre i deres musik, som ingen kender. ’Vi-skal-gøre-noget-ved-det’ blev til et state-of-the-art omrejsende professionelt lydstudie. Dynaudio startede konceptet, som bliver kaldt Dynaudio Unheard, sammen med Smukfest i 2018, hvor den store 40-fods container sammen med kontrolrum og backstage blev opført på festivalens største campingområde, KærligHeden. Fra søndag til lørdag tog Dynaudio Unheard imod mere end 30 artister fra Vækstlaget, SheCanPlay og Karrierekanonen. Siden da har Dynaudio Unheard besøgt Los Angeles, Joshua Tree National Park, München og Cannes i jagten på flere uopdagede talenter.

’Vi-skal-gøre-noget-ved-det’ blev til et state-of-the-art omrejsende professionelt lydstudie. Dynaudio startede konceptet, som bliver kaldt Dynaudio Unheard, sammen med Smukfest i 2018, hvor den store 40-fods container sammen med kontrolrum og backstage blev opført på festivalens største camping-område, KærligHeden. Fra søndag til lørdag tog Dynaudio Unheard imod mere end 30 artister fra Vækstlaget, SheCanPlay og Karrierekanonen. Siden da har Dynaudio Unheard besøgt Los Angeles, Joshua Tree National Park, München og Cannes i jagten på flere uopdagede talenter.

 

Sammen med Smukfest gentager Dynaudio succesen i år. Man har inviteret alle deltagere af Vækstlaget og Karrierekanonen til at tilmelde sig Dynaudio Unheard. De kunstnere som kommer i studiet få 60 minutter indspilningstid sammen med den prisvindende, Amerikanske producer, Ashley Shepherd, et færdigproduceret live-nummer, en professionelt produceret musikvideo og stemningsbilleder fra deres optræden – uden at de skal betale en krone for det.

”Vi vil gerne give tilbage til musikken. Vi har arbejdet med musikere i snart fire årtier og det her er vores måde at give lidt tilbage. Når alt kommer til alt er en højttaler ikke meget værd uden musik”

Christian Bennike, Global Marketingchef hos Dynaudio

gallery_largeDynaudio Unheard rejste i januar til underholdningens hovedstad Los Angeles for at finde uopdagede talenter under the 2019 NAMM Show.

Det giver dem muligheden for at udgive et professionelt indspillet nummer, at lave noget larm på deres sociale medier eller at gå til et pladeselskab og sige: ’Lyt til det her. Det er hvad vi kan.” Er du billetholder til Smukfest kan du opleve Dynaudio Unheard tæt på allerede fra søndag d. 4. august og frem til lørdag d. 10. Du skal blot indfinde dig på KærligHeden Mark 1.

- ”Det koster dem ikke en krone at deltage. Musikerne beholder deres rettigheder og kan bruge alt indholdet præcis som de har lyst til”,

Christian Bennike, Global Marketingchef hos Dynaudio.. ”

gallery_largeDen britisk R’n’B sanger Kyan besøgte Dynaudio Unheard under dette års Midem og ses her i fuld gang med at indspille sin sang ’Nothing Beyond’.

Men fortvivl ej hvis du ikke skal besøge årets Smukfest. Du kan opleve alle kunstnere der har været igennem Dynaudio Unheard ved at besøge video.dynaudio.com/unheard. Der er mere end 100 videoer med fremragende upcoming musikere. Vi anbefaler at starte med den danske singer- songwriter, Agnes, den soul-fyldte Kyan eller den helt igennem funky sangerinde, Dawn Joseph.

gallery_largeMarc Johnson har siden starten på Dynaudio Unheard engageret sig i projektet. Han fungerer som vært, interviewer og isbryder for nye kunstnere som kan føle sig nervøse.

Se flere videoer fra Dynaudio Unheard her: video.dynaudio.com/unheard

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA