x

Oplev Festuge-korsang med… BAEST?!

Oplev Festuge-korsang med… BAEST?!

Dødsmetal smelter sammen med harmoniske vokaler

Det er nok de færreste, der forbinder landets mest fremadstormende dødsmetal-band BAEST med korharmonier. Det er ikke desto mindre noget a la det, der er på tale, når projektet Stemmer Bygger Bro inviterer til gratis koncert i Mølleparken fredag den 30. august klokken 20 som en del af Aarhus Festuge.

Her genrefusionerer metal og korsang nemlig, når aarhusianske BAEST sammen med vokalgruppen og ligeledes aarhusianske SØNK fremfører en fælleskoncert på deres fælles hjemmebane.

Mens BAEST med massiv pressedækning og to GAFFA-priser i bagagen på det seneste synes at have redet på en mere eller mindre ustoppelig bølge af succes, er det heller ikke en helt ueffen medpartner, de kommer til at stå over for under Festugen. Efter at have gjort debut på netop forrige års Stemmer Bygger Bro-arrangement har de blandt andet hevet en førsteplads og en Grand Prix-pris med hjem fra den internationale konkurrence for vokalgrupper ved Tampere Vocal Music Festival i Finland tidligere i år.

LÆS OGSÅ: BAEST på Europaturné med store metalbands – spiller også i Danmark

Det virkede derfor lidt som en no-brainer, da de to vidt forskellige acts fik muligheden for at stimle sammen.

”Musik bør bryde grænser og skabe relationer; især i sin reneste form, når den fremføres live. Vi i BAEST føler os enormt heldige og taknemmelige for at få lov til at bryde grænserne for vores egen kunst og egenskaber til koncerten med SØNK”, siger BAEST-guitarist Svend Engsig Karlsson.

Maria Bjerre Linnemann – som udgør en af otte stemmer i SØNK – supplerer:
”Da vi blev foreslået et samarbejde med BAEST, tænkte vi, at det var et noget utraditionelt brobygningsprojekt mellem to meget forskellige stilarter. Den anden tanke var, at det må vi bare deltage i. Vi håber, at publikum vil opleve at få udvidet deres musikalske horisont – om de er kommet for at høre BAEST eller SØNK.”

Arrangementet vil blive det første af flere andre fællessangsarrangementer under Stemmer Bygger Bro-fanen i løbet af festugen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA