x

Flea fra Red Hot Chili Peppers udgiver selvbiografi

Flea fra Red Hot Chili Peppers udgiver selvbiografi

Den verdensberømte Red Hot Chili Peppers-bassist Flea udgiver selvbiografi til efteråret

Flea har netop meddelt, at han udgiver sin 384 sider lange selvbiografi Acid for the Children den 5. november 2019. Han gik i gang med bogen i april 2014 og udtalte sidste år: "Det er mit store håb, at den her bog kan blive mere end blot en kendisbog eller en rockstjerne bog, men at den kan stå som sit eget litterære værk. Den slutter der, hvor Red Hot Chili Peppers begynder."

Patti Smith har skrevet selvbiografiens forord og forklarer deri, at bogen "tager læseren på en dybt personlig og afslørende rejse ind i Fleas formative år, der strækker sig fra Australien til New Yorks forstæder og endeligt til Los Angeles."

LÆS OGSÅ: RHCP-koncert ramt af strømsvigt – Flea underholdt publikum ved at stå på hænder

Derudover står der i resuméet af bogen, at "Acid for the Children markerer debuten på en ny og betagende litterær stemme, hvor prosaen er lige så vittig, underholdende og vildt uforudsigelig som forfatteren selv. Det er en følelsesmæssig og stemningsvækkende skildring af de unge år, og er en kæmpe kærlighedserklæring til musikkens kraft og kreativitet bag en af de mest hæderkronede musikere fra vores tid.”

Flea, der bærer det borgerlige navn Michael Peter Balzary, blev født i Melbourne den 16. oktober 1962 og stiftede i 1983 rockbandet Red Hot Chili Peppers sammen med forsanger Anthony Kiedis, guitarist Hillel Slovak og trommeren Jack Irons.

LÆS OGSÅ: Red Hot Chili Peppers sparkede overraskende til vores musikalske smagsløg

Red Hot Chili Peppers er et af de bedst sælgende bands nogensinde med over 80 millioner solgte plader. Bandet har været nomineret til 16 Grammy Awards og har vundet seks. I 2012 blev de introduceret i Rock & Roll Hall of Fame. 

Red Hot Chili Peppers-forsanger Anthony Kiedis udgav i 2004 sin anmelderroste selvbiografi Scar Tissue.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA