x

ASAP Rocky kendt skyldig i vold

ASAP Rocky kendt skyldig i vold

ASAP Rocky har fået en betinget fængselsdom for et voldeligt overfald i Sverige

Sagen om ASAP Rocky med det borgerlige navn Rakim Mayers og hans to ledsagere har været en verdensomspændende historie, siden sagen begyndte at rulle i starten af juli. ASAP Rocky blev tiltalt for vold mod en mand af afghansk afstamning efter en koncert i Stockholm. Hændelsen har trukket stor interesse, ikke mindst fordi Donald Trump blandede sig i sagen og krævede ASAP Rocky løsladt fra varetægtsfængslingen.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Fængslet i Sverige og i Trumps politiske spil

I dag har byretten i Stockholm afsagt dom i sagen. Retten finder ASAP Rocky og hans to medtiltalte skyldige i vold, men de tiltalte skal altså ikke fængsles. Retten betoner, at ASAP Rocky ikke kan påberåbe sig selvforsvar, men samtidigt er der ikke fundet beviser for, at de tiltalte skulle have benyttet en flaske som slagvåben. Netop dette forhold lægger retten stor vægt på, da det har bevirket, at dommen er nedsat fra grov vold til simpel vold.

Ydermere skal ASAP Rocky og hans ledsagere solidarisk betale 12500 svenske kroner i erstatning for svie og smerte til den forurettede. Beløbet er dog mindre end, hvad anklageren bad om. Derudover skal de tiltalte hver især betale for sagens omkostninger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA