x

Gulddreng er tilbage i underholdende video – og til et godt formål


"Jeg sprøjter ik' med sprøjtegift / jeg bruger bare champagne"

Hvem kan altid få samtalemnet drejet hen på luksus og damer, selv når dagsordenen er et renere grundvand og mindre sprøjtegift? Ja, det er rigtigt, det er Gulddreng. Men er han ikke død og begravet? Jo, det var han jo egentlig, men nu er Malte Eberts alter ego altså vakt til live igen med det formål at øge opmærksomheden for økologiens positive indvirkning på Danmarks grundvandsbeholdning.

Det lyder som en umage kombination, men ifølge Økologisk Landsforening var det netop det, som skulle til for at vække danskernes opmærksomhed. Og hvis der er nogen, som har erfaring med at få noget til at sprede sig som en steppebrand i Danmark, så må det være Malte Eberts pop-persona Gulddreng. 

Helle Bossen, som er chefkonsulent i Økologisk Landsforening er tilfreds: – Vi vil vække interesse. Og vi er nødt til at gøre det på en måde, som kan trænge igennem mængden af grønne kampagner for tiden. Det synes vi er lykkedes. 

Og meget kan siges om den model- og Moët-elskende karakter Gulddreng, men én ting er sikkert, og det er, at manden bag, Malte Ebert, har humor og flair for sangskrivning. På sangen "Stop Nu" mødes Malte Ebert og Gulddreng og er lettere uenige om, hvad der skal til for at redde grundvandet. I videoen kan Gulddreng ses gå på vandet, imens han dybfølt synger "Jeg drikker ikke vand og til alle dem, der gør / det her er Moët, har du smagt det før?". På den anden side sidder Ebert med økologimærket på polobrystet og forsøger at få sin gyldne halvdel til at følge Økologisk Landsforenings kampagne lidt tættere. Målet er økologi, ikke champagne. Resultatet er ret underholdende. 

– Jeg har længe drømt om, at Malte og Gulddreng skulle få lov at møde hinanden. Derfor faldt det mig også helt naturligt at skabe og være med til at skrive en film, hvor både Gulddreng og jeg optræder. En proces, som på alle måde har været sjov og underholdende. Samtidig med, at det tjener til et større formål, siger Malte Ebert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA