Nyhed

Legendarisk trommeslager alvorligt syg

GAFFA.dk - alt om musik

Trommeslageren fra rockgruppen Cream, Ginger Baker, er blevet alvorligt syg.

I et opslag på Ginger Bakers egen Twitter-konto afslører Baker-familien, at deres mest profilerede medlem, Ginger, er blevet syg. I skrivende stund er der ikke yderlige detaljer om de helbredsmæssige problemer, men tilbage i 2013 fortalte Baker, at han lider af en kronisk lungesygdom. En sygdom, der er direkte forbundet med Bakers livslange rygning. Han løftede også sløret for sine problemer med slidgigt i ryggen, og for at det ikke skulle være nok, fik trommeslageren også en hjerteoperation i 2016. Få måneder før hjerteproblemerne faldt Baker ligeledes i sit hjem og måtte aflyse en nært forestående turné med bandet Air Force 3.

Læs tweetet om indlæggelsen herunder. 


LÆS OGSÅ: Ginger Baker vil smide bukserne


Sammen med guitarist Eric Clapton og bassist Jack Bruce grundlagde Ginger Baker i 1966 gruppen Cream. Gruppen, hvor alle på skift sang leadvokaler, dog primært Bruce, udgav fire album, før de blev opløst allerede i 1968. Ginger Baker og Eric Clapton spillede derefter sammen i endnu et kortlivet band, Blind Faith. De gik efterfølgende hver til sit og har efterfølgende individuelt haft lange og flotte karrierer. Cream blev gendannet kortvarigt i 2005.

At Ginger Baker har levet et hårdt liv, er ikke nogen hemmelighed. I et interview med britiske The Guardian i 2013 fortalte musikeren, at han har kæmpet med heroinafhængighed, og at han har droppet narkotikaet "omkring 29 gange".

ANNONCE