x

Trommelegenden Ginger Baker er død

Trommelegenden Ginger Baker er død

Cream-trommeslageren blev 80 år

En af rockens mest indflydelsesrige trommeslagere, Ginger Baker, er død, 80 år gammel. Baker er mest kendt som trommeslager i og en af grundlæggerne af 60'er-rocktrioen Cream.

I slutningen af september fortalte Bakers familie, at han var alvorligt syg, og i dag den 6. oktober blev det meddelt i et opslag på musikerens Facebook-side, at han sov stille ind søndag morgen.

Peter Edward ”Ginger” Baker blev født i det sydlige London i 1939. Som teenager begyndte han at spille trommer og fik lektioner af jazztrommeslageren Phil Seaman. Efter at have spillet i en række forskellige bands fik han sit gennembrud, da han i 1966 dannede rock/blues/hardrock/psychrock-trioen Cream med guitaristen Eric Clapton og bassisten Jack Bruce (død 2014). Bandet, hvor alle tre medlemmer sang, fik stor succes og nåede at udgive fire album, inden de gik i opløsning i 1968. Trods den korte karriere har Cream haft stor indflydelse på rocken, blandt andet bands som Led Zeppelin og Black Sabbath. I 1993 blev de optaget i Rock And Roll Hall Of Fame, i 2005 tog de på en reunion-turné, og i 2006 fik de en Grammy Lifetime Achievement.

Efter Creams opløsning fortsatte Baker og Clapton kortvarigt i Blind Faith. Baker dannede senere Ginger Baker's Air Force og udgav en række plader i eget navn. I sin lange karriere har han spillet med bands og solister som Hawkwind, Fela Kuti og Public Image Ltd

Ginger Baker var i Cream i øvrigt en af de første trommeslagere, der spillede med dobbelte stortrommer, noget, rigtig mange hardrock- og metalgrupper har brugt siden da.

LÆS OGSÅ: Medie: Eric Clapton kommer til Danmark

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA