x

Trent Reznor fra Nine Inch Nails vinder country-pris

Trent Reznor fra Nine Inch Nails vinder country-pris

Lil Nas X har en finger med i spillet

Nine Inch Nails' sanger og kreative hovedkraft Trent Reznor er kendt som en stilskaber inden for den såkaldte industrial-musik, der blander rock og elektronisk musik i et aggressivt udtryk. Reznor har også arbejdet inden for andre genrer, blandt andet ambient i den mere dystre afdeling på nogle af sine filmsoundtracks, men er ikke ligefrem kendt som country-musiker. Ikke desto mindre har han netop modtaget en country-pris, en CMA, Country Music Award, ved årets prisshow i countrymusikkens mekka, Nashville, Tennessee, skriver Rolling Stone.

Reznor vandt prisen i kategorien Musical Event of the Year, og forklaringen er, at årets store country-rap-hit, Lil Nas X og Billy Ray Cyrus' "Old Town Road", indeholder et kort sample af en banjo-passage fra Nine Inch Nails’ komposition “34 Ghosts IV” fra det primært instrumentale album Ghosts I–IV fra 2008.

LÆS OGSÅ: Lil Nas X slår hitlisterekord

Trent Reznor mødte op til prisshowet iført cowboyhat og nyanlagt skæg, og på de sociale medier giver han og den musikalske makker Atticus Ross – der også modtog prisen – den ligeledes i bedste country-outfit (se nedenfor). Prisen gik også til Lil Nas X, Billy Ray Cyrus og produceren YoungKio, der i øvrigt solgte hele produktionen, inklusive sample, til Lil Nas X for bare 30 dollar, ifølge Rolling Stone

I oktober udtalte Trent Reznor sig om samplet til Rolling Stone:

"Første gang du hører dit arbejde omformet til noget andet, føles det altid akavet, fordi det er noget, der kom fra dig i første omgang." Han afviste at fortælle, om han kunne lide "Old Town Road", men indrømmede, at "den hænger fast i hovedet".

Det er dog ikke første gang, Reznors og countrymusikkens veje mødes. Tilbage i 2002 indspillede Johnny Cash Nine Inch Nails-nummeret "Hurt" i en afdæmpet version, som er blevet en klassiker, og året efter modtog sangen to CMA-priser som henholdsvis Single of the Year og Video of the Year. Single-prisen fokuserer dog på de medvirkende og ikke sangskriveren, og derfor modtog Reznor ikke nogen pris dengang. Skulle han det, skulle sangen have været nomineret som Song of the Year, hvilket den ikke blev.

Hør det oprindelige nummer med Nine Inch Nails og nedenfor "Old Town Road":

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you #cmaawards

Et opslag delt af Trent Reznor (@treznor) den

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New world, new times...

Et opslag delt af Trent Reznor (@treznor) den

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA