x

Pink Floyd-grundlægger gæster Danmark

Pink Floyd-grundlægger gæster Danmark

Til sommer kan Værket i Randers præsentere Nick Mason, der var trommeslager og grundlægger af det legendariske Pink Floyd.

Nick Mason optræder intimt for 1.000 mennesker, når han sammen med sit band af dygtige musikere dykker ned i det tidlige, psykedeliske Pink Floyd fra de to første album den 5. juni.

I 1963 mødte 19-årige Nick Mason den 20-årige Roger Waters på en arkitektskole i London, og sammen lagde de kimen til det, der skulle blive et af musikhistoriens største og mest indflydelsesrige progressive rockbands nogensinde – Pink Floyd.

I 2020 samler Pink Floyd-grundlæggeren Nick Mason et stjernehold af musikere – med blandt andre Pink Floyd- og David Gilmour-bassist Guy Pratt og Spandau Ballets Gary Kemp på guitar – og tager til Randers som eneste sted i landet, hvor de genopliver det psykedeliske Pink Floyd fra perioden 1967-1972.

LÆS OGSÅ: Lun legende leverede varen på Frederiksberg

Nick Mason’s Saucerful of Secrets er et dyk ned i udgivelser som The Piper at the Gates of Dawn og A Saucerful of Secrets og en rundtur i det syrede bagkatalog fra dengang, hvor ikoniske Syd Barrett var den kreative kraft bag sangskrivningen. Det betyder også genhør med singler som "Arnold Layne" og "See Emily Play", som David Bowie i øvrigt lånte, da han udgav sin egen version af nummeret på 1973’s Pin-Ups.

– Vi glæder os til at få besøg af et så ikonisk navn i verdens rockhistorie som Pink Floyds Nick Mason. Personligt er jeg også glad for, at vi får lov at nyde Syd Barrett-æraens Pink Floyd. Det bliver stort at få numre som "See Emily Play", "Interstellar Overdrive" og "Set the Controls for the Heart of the Sun" live. De numre var skelsættende for den britiske psykedeliske pop-rock tilbage i slut-60’erne, siger Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef på Værket.

LÆS OGSÅ: Stort interview med Pink Floyd-legenden Nick Mason

Publikum kan se frem til en autentisk Pink Floyd-oplevelse med Nick Mason’s Saucerful of Secrets: ”Vi er ikke australske Roger Waters. Eller indonesiske David Gilmour. Vi er Nick Mason’s Saucerful of Secrets!” har Nick Mason selv proklameret ved flere lejligheder.

Billetsalget er startet. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA