Nyhed

En af Danmarks førende vinylpladehandlere er død

GAFFA.dk – alt om musik

Martin Lindholm, grundlægger og indehaver af pladebutikken Route 66, er sovet stille ind

Martin Lindholm, grundlægger og indehaver af de to store vinylpladebutikker Route 66 i Aarhus og København, er død efter kort tids sygdom, skriver hans kone, butikkens medejer Mette Christensen på Facebook.

Martin Lindholm åbnede Route 66 på Bruunsbro ved Aarhus Hovedbanegård i slutningen af 80'erne og havde i begyndelsen både vinyler og cd'er på hylderne, men valgte allerede i begyndelsen af 90'erne at fokusere på vinyler, på et tidspunkt hvor formatet ellers var på vej ud, om end han blev ved med at sælge brugte cd'er. Butikken åbnede også en afdeling i København i 1999. I forbindelse med anlæggelsen af Bruuns Galleri ved Bruunsbro i begyndelsen af 00'erne flyttede Route 66 til Fredensgade, og i takt med den stigende interesse for vinyl i slutningen af 00'erne og frem blev Route 66 hurtigt en af Danmarks førende vinylbutikker.


Lindholm udgav også selv vinylplader, blandt andet den senere kult-dyrkede ep fra 1999, VIP med B.A.N.G.E.R.S alias de unge og på det tidspunkt næsten ukendte Aarhus V-rappere L.O.C., USO og Johnson alias Niggeren i Slæden. Lindholm, der var en stor fodboldelsker og AGF-fan, stod ligeledes bag AGF-hyldestpladen Det er tanken, der tæller fra 1997, hvor lokale bands, blandt andre punkveteranerne Lost Kids, hyldede fodboldholdet.

LÆS OGSÅ: Vinylpladen i århundredets comeback

Martin Lindholms kone Mette Christensen skriver blandt andet på Facebook:


"En mand hvis plads aldrig ville kunne erstattes, manden der startede alt dette, manden der egenhændigt byggede vores butikker, manden der praktisk talt kunne alt.
Manden der satte spor hos alle, der lærte ham at kende.
Manden der har betydet ALT for mig.
Manden der hjalp så mange igennem de sidste 30 år, bl.a. med at få udgivet musik på det rette format.
Manden der havde den største andel i, at der overhovedet har været vinyl i et større omfang i Danmark igennem de sidste 30 år.
Manden der troede på formatet da andre ikke turde - manden der aldrig gav op.
Manden vi skylder alt."

Efter eget ønske bliver Martin Lindholm bisat i stilhed.

Se hele Mette Christensens Facebook-opslag:

 


 


ANNONCE