Nyhed

Her er årets musikalske Oscar-vindere

GAFFA.dk – alt om musik

Elton John og Hildur Guðnadóttir vandt for bedste sang og score

I nat dansk tid fandt den 92. udgave af Oscar-uddelingen sted i Dolby Theatre i Los Angeles, og som sædvanlig blev der uddelt et par musikrelaterede priser, nemlig Best Song og Best Original Score, altså bedste stemningsmusik.

Prisen for Best Song gik til Elton Johns "(I'm Gonna) Love Me Again" skrevet til den biografiske film Rocketman om Elton Johns unge år. Sangen er skrevet af Elton John og hans mangeårige tekstforfatter Bernie Taupin og bliver sunget af Elton John og Taron Eagerton, der spiller Elton John i filmen.


Prisen for Best Score gik til islandske Hildur Guðnadóttir for musikken til Joker.

Showet bød blandt andet på musikalske optrædener fra netop Elton John, der sang sin vindersang, Billie Eilish, der fremførte en fortolkning af Beatles-klassikeren "Yesterday" og en surprise-performance fra Eminem, der rappede sin egen klassiker "Lose Yourself".

Den presigefulde pris Best Picture gik til den sydkoreanske film Parasite, og det er første gang nogensinde, at en ikke-engelsksproget film vinder prisen Best Picture.


Der var ikke nogen pris til den danskproducerede The Cave, der var nomineret i kategorien Best Documentary Picture, som blev vundet af American Factory.

LÆS OGSÅ: Her er årets musikalske Oscar-nomineringer

 


ANNONCE