x

Robert Smith: The Cures nye album er næsten færdigt

Robert Smith: The Cures nye album er næsten færdigt

"Vi er ved at færdiggøre det nu"

The Cures forsanger Robert Smith har endnu engang udtalt sig om gruppens længe ventede kommende album, deres første siden 2008. Det har han gjort til NME, og samtidig har han trukket lidt i land i forhold til sine udtalelser fra sidste efterår om, at bandet arbejdede på hele tre album. Der er i virkeligheden kun to, og kun det ene kan vi vente i 2020, men det udkommer til gengæld snart, udtaler han.

På spørgsmålet om, hvorvidt vi kan forvente de tre nye album i 2020, svarer Robert Smith til NME:

"I bliver heldige at få ét, på den måde jeg arbejder. Der er i virkeligheden kun to, det tredje er bogstavelig talt kun en times støj. Jeg ville ikke kalde det et album. Det ene udkommer helt sikkert. Vi er ved at færdiggøre det nu. Det skal mixes. Indtil det er ude, vil ingen tro mig. Jeg glæder mig, til det udkommer, mere end nogen anden – stol på mig."

Han tør dog ikke decideret love, at albummet udkommer snart:

"Nej, jeg er for gammel til at forpligte mig til dumme ting som dét. Vent og se!"

LÆS OGSÅ: Robert Smith løfter sløret for tragisk inspiration til nyt The Cure-album

Den 60-årige musiker fortæller videre, at han er blevet inspireret af yngre kunstnere.

"I de sidste to-tre år er jeg blevet inspireret af en yngre generation af kunstnere. Måske kunne jeg have lænet mig tilbage og ikke bekymret mig om dem. Men fordi jeg kuraterede Meltdown Festival for et par år siden, fik det mig til at gå ud og høre musik igen. Jeg opdagede, at jeg bare havde ladet det passere forbi mig. Ved at se alle disse kunstnere optræde, tænkte jeg: 'Fuck, der er nogle fantastiske musikere. Det er en stor tid at se livemusik i'."

På Meltdown Festival 2018, som Robert Smith kuraterede, optrådte blandt andre Alcest, Jónsi, Moon Duo, The Soft Moon, Alex Somers & Paul Corley og The Twilight Sad samt lidt ældre navne som Manic Street Preachers, My Bloody Valentine og Nine Inch Nails.

The Cures seneste album er 4:13 Dream fra 2008, et udspil, som GAFFAs anmelder var forholdsvis tilfreds med. Det kommende udspil bliver The Cures 14. studiealbum.

LÆS OGSÅ: Glædeligt genhør med goth-rockens fædre

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA