x

Roskilde Festival offentliggør Orange-åbning samt 28 nye navne

Roskilde Festival offentliggør Orange-åbning samt 28 nye navne

Popsensationen Jada får æren af at åbne Orange Scene på dette års Roskilde Festival

På blot to år har danske Emilie Molsted Nørgaard, bedre kendt som Jada, taget turen fra festivalens mindste scene til i år at skulle åbne Orange Scene.

”Jeg er så herre glad, stolt og dybt ydmyg. Det er en gigantisk drøm, jeg har messet for mig selv i syv år, og nu sker det. Det er meget angstprovokerende, fordi scenen og æren er så stor. Vi kommer med hele cirkusset, og vi glæder os så meget. Vi vil gøre alt for, at det bliver det fedeste nogensinde,” udtaler Jada. 

Jada optrådte første gang på Roskilde Festival i 2018 som en del af vækstlagsprogrammet, og sommerens koncert bliver hendes tredje på festivalen.

”Jeg kan slet ikke fatte, at vi i 2018 spillede på Countdown – den bedste oplevelse i mit liv. I 2019 spillede vi på Avalon – den nye bedste oplevelse i mit liv. Og nu skal vi fucking åbne Orange, det er virkelig for sygt,” fortæller Jada.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Symbioseskabende stortalent

Siden hun udgav debutsinglerne ”Sure” og ”Keep Cool” i 2018, har Jada opnået massiv anderkendelse, der kun er vokset efter udgivelsen af debutalbummet I Cry a Lot i 2019. Hun har blandt andet modtaget P3 Talentet, Kronprisparrets Stjernedryspris og er blevet udråbt som årets nye danske livenavn ved Danish Music Awards. Hun er desuden nomineret til hele syv GAFFA-Priser – statuetterne uddeles onsdag den 26. februar i Musikhuset Aarhus. Showet er udsolgt, men bliver livestreamet på TV2 Play klokken 20-22.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2020: Og de nominerede er...

At valget er faldet på, at det i år er Jada, der skal åbne Orange Scene, spiller sammen med Roskilde Festivals vision om det musikalske vækstlag. Selv fortæller Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén: 

”At Jada åbner Orange Scene i år, er indbegrebet af, hvad vi gerne vil opnå ved at dyrke vækstlaget. For to år siden spillede hun på Countdown, sidste år på Avalon og nu Orange. Det er ikke alle 41 navne fra vores vækstlagsprogram, som kommer til at spille på Orange Scene i fremtiden, men hvis alt går godt, er der måske et par stykker, der kommer til det." 

LÆS OGSÅ: De har åbnet Orange Scene 1978-2019

Det er også i vækstlagsprogrammet, at vi finder festivalens offentliggørelse af 28 nye navne, der vil blive præsenteret i løbet af festivalens første fire dage. De 28 navne går på tværs af mange musikalske genrer, men fælles for flere af kunstnerne er, at de i høj grad skildrer og forholder sig til deres samtid gennem musikken.

De 28 artister slutter sig til de allerede offentliggjorte Amanda Tenfjord, Anansi, Bette, Faratuben, Fieh, Ganger, Josephin Bovién, Joyce, Jung, Kaaliyah, Mekdes og Tessa og fuldender vækstlagsprogrammet, som i alt præsenterer 41 kunstnere.

Disse 29 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

JADA (DK)

ASSEGAI (DK)
ATHLETIC PROGRESSION (DK)
BINÆR (DK)
BLOOD CHILD (DK)
EMMADOP (DK)
GABESTOK (DK)
GRETA (DE)
ISOLATED YOUTH (SE)
JABBA (NO)
JJ PAULO (DK)
KORTER Í FLOG (IS)
LATE VERLANE (SE)
MAIDAVALE (SE)
PEACHLYFE (DK) REPRO (DK)
RIGMOR (DK)
RUNE BAGGE (DK)
SULKA (DK)
TUHAF (DK)
VISITOR KANE (DK)
WHISTLER (DK)
YDEGIRL (DK)
ERIKA DE CASIER (DK)
EYES (DK)
SHAAM LAREIN (SE)
NINOOSH & LOLJUD (SE) HIMMELRUM (DK)
ZK X OMAR X LARRY 44 X AMINA (DK)

Roskilde Festival løfter sløret for det fulde musikprogram i 2020 torsdag den 27. februar. Af allerede offentliggjorte navne finder man bl.a. Taylor Swift, Tyler, The Creator, Faith No More, FKA Twigs, Kacey Musgraves, Anderson .Paak & The Free Nationals, Deftones, TLC, Pusha-T, The Whitest Boy Alive, Angel Olsen og mange andre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA