Nyhed

Red Warszawa er tilbage med første album i 10 år

GAFFA.dk – alt om musik

Red Warszawa udkommer med deres første album i ti år den 24. april.

De blev dannet tilbage i 1986 – eller 1987 – det er de selv lykkeligt uvidende omkring. Bandet blev for alvor kendte, da de i 1996 indspillede tre jingler for DRs Børneradio – alle jingler, der efterfølgende blev til regulære sange.

Red Warszawa var op igennem 90’erne og 00’erne stærkt repræsenterede på den danske metalscene, hvor de producerede hele otte studiealbum. Nu er de efter ti års pause klar med albummet Lade, som udkommer den 24. april i år.


Ordet ”lade” har i Red Warzawas univers mange konnotationer, og bandet har på deres nye album fokus på løgne og dumhed – løgne og dumheder, der tager afsæt i virkeligheden. Skal man lade som om, skal man lade det ske eller skal man blot lade som om, at det er sket? Det er nogle af de spørgsmål, som bandet tager op på deres nye album.

LÆS OGSÅ: Metalskørhed snarere end metaltræthed med trofaste Red Warszava

Red Warszawa er ikke ligefrem kendt for at være politisk korrekte, men de er i stedet kendt for deres meget direkte og ufiltrerede tekster – og ikke mindst skæve sangtitler. Det er ”Generationen der ikke må heile”, ”Bøsse dræbt med stegegaffel” og ”Connie dans for mig” alle eksempler på.
Det nye album vil indeholde sange med titler som ”Peter Madsen” og ”Bollet ihjel af hest” – umiddelbart er bandet stadig ikke til at tage fejl af.


Red Warszawa har igennem tiden haft mange forskellige medlemmer og består i dag af sanger Lækre Jens, guitarist Heavy Henning, bassist My Tight Ass og slagtøjsspiller Morbus Crohn. Lækre Jens og Heavy Henning har været med på hele rejsen.

LÆS OGSÅ: Den Gale Pen møder Lækre Jens fra Red Warszawa

Lyt til Red Warszawa og ”Brøndby Strand” fra deres hidtil seneste album, De fire årstider i Nordvest fra 2010 her:

ANNONCE