x

Distortion bliver udsat

Distortion bliver udsat

Grundet udbruddet af coronavirus udsætter Distortion årets festival til slutningen af august.

Coronavirussens indtog i Danmark betyder, at årets Distortion udsættes til 26.-30. august. Oprindelig var festivalen planlagt til 3.-7. juni.

– Vores festivalplads i den lille skov på Refshaleøen var ledig, og arbejdet med at flytte hovednavne ser lovende ud. Samtidig håber vi, at vores beslutning kan lempe lidt af presset på myndighederne. Lige nu har kommunens embedsmænd og politiet vigtigere opgaver end forberedelsen af Distortion, siger Distortions direktør Thomas Fleurquin i en pressemeddelelse.

– Vi har overvejet mulighederne i over en uge, og vi er sikre på, at vores beslutning er den rigtige for alle involverede, fortsætter han.

Distortion forventer ikke, at udsættelsen får indflydelse på gadefesternes format. Planen er stadig at oprette små musikzoner i udkanten af brokvartererne, mens de centrale placeringer helliges små, lokalforankrede arrangementer. Festivalen har efter eget udsagn allerede nu en god dialog med Københavns Kommune om dette, og beslutningen møder blandt andet opbakning hos Socialdemokratiet:

– Det er fornuftigt og helt afgjort den rigtige beslutning at flytte Distortion til et andet tidspunkt. Lige nu er vi i en meget alvorlig og usædvanlig situation. Mange arbejder hårdt på, at vi kommer igennem det her som samfund, på den bedst mulige måde, siger Socialdemokratiets politiske ordfører på Københavns Rådhus, Jonas Bjørn Jensen i en pressemeddelelse.

Det store weekendarrangement, Distortion Ø, vil som altid foregå på Refshaleøen. Distortion er i dialog med de allerede annoncerede hovednavne – programmet tæller blandt andre britiske Octavian, sydkoreanske Peggy Gou og tyske Solomun – og festivalen forventer, at flere kan flyttes til de nye datoer. Festivalen annoncerer løbende, når navne genbekræftes.

Allerede købte billetter vil gælde på de nye datoer. De kan desuden refunderes, hvis billetkøberen ønsker det. Billetkøbere får automatisk besked via billetudstederen, Ticketmaster.

Distortion er den første danske udendørs festival, som vælger at flytte grundet coronavirussen.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Løb stormløb på pladebutikkerne i stedet for at hamstre toiletpapir


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA