Nyhed

INTERVIEW: Mattias Kolstrup klar med nyt soloprojekt

GAFFA.dk – alt om musik

I morgen udgiver tidligere Dúné-forsanger, Mattias Kolstrup, to sange med sit soloprojekt Liberty, og gæster desuden dette års SPOT Festival.

 Jeg følte til sidst en trang til at gå i studiet og lave noget, som jeg bare syntes var fucking fedt, forklarer Mattias Kolstrup om Liberty og uddyber: – Jeg trængte bare til at lave noget, som var frisk og ikke lød som noget af alt det andet pis, der er derude. Jeg ville lave noget, som på en eller anden måde kunne bringe noget organisk tilbage til musikken.

Det organiske har den 31-årige skibonit forsøgt at implementere i Liberty ved at indkapsle punkbevægelsens attitude, 70ernes forgudelse af rockfænomener og lyden af 00ernes indie-rock og pop. De to debutsange ”Closure” og ”Viva La Illusion” får premiere i morgen, den 20. marts, og er blandt andet produceret af de to brødre Frederik og Fridolin Nordsø fra rockbandet The William Blakes.


LÆS OGSÅ: Dúné stopper

I løbet af foråret 2020 udkommer også debutalbummet, Haven’t Felt This Great Since 1988, der er indspillet, mixet og mastered på én uge.

 - Musikalsk har jeg lavet en kompromisløs plade, der ikke lefler for nogen. Med andre ord prøver jeg ikke at tage hensyn til Spotify-playlister, men derimod bare lave noget, der holder og kommer til at sparke røv live, fortæller Mattias Kolstrup, der i 2018 valgte at trække håndbremsen for Dúné.


 – Det er følelsen af at stå på scenen, gå amok og smelte sammen med publikum, der har drevet mig hele tiden. For det er dér, jeg føler mig hjemme – når jeg har den forbindelse med publikum. Og nu her hvor de nye sange lige så stille er blevet skrevet og indspillet, så er den der ild blevet til en full on skovbrand. Det lyder måske lidt mærkeligt at have en skovbrand i røven. Men den skovbrand har altså spredt sig til hele kroppen, siger den unge sanger, og understreger at han ikke kan stoppes:

–  Og nu skal jeg bare i gang, om jeg så skal hamre fem paller sammen nede på Højbro Plads og spille en koncert dér, så er det det, jeg gør. Jeg vil bare gerne ud og spille de her sange. For jeg tror virkelig, at folk vil elske dem. Og hvad der er vigtigst: det gør jeg selv.

Du kan opleve Liberty live på SPOT Festival i Aarhus den 2. maj og på Hotel Cecil i København den 28. maj.


LÆS OGSÅ: Spot Festival offentliggør yderligere 24 navne

ANNONCE