x

ROSKILDE FESTIVAL: "Vi forventer stadig at afholde festivalen"

ROSKILDE FESTIVAL: "Vi forventer stadig at afholde festivalen"

Roskilde Festival fortsætter planlægningen af festivalen, der skal afholdes fra den 27. juni til den 4. juli. 

GAFFA har netop modtaget følgende udtalelse fra Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde:

”Det er meget trist, at en så stor og betydningsfuld festival som Glastonbury må aflyse på grund af de ekstraordinære omstændigheder.

Det har umiddelbart ikke betydning for Roskilde Festival, at Glastonbury Festival aflyser. Vi forventer stadig at afholde festivalen, og vi er i fuld gang med planlægningen.

Vi forstår fuldt ud, at mange bliver bekymrede over, om Roskilde Festival også er i fare nu, fordi de to festivaler ligger så tæt på hinanden og også deler en række kunstnere på plakaten. Men det er svært at sammenligne festivalerne så direkte.

Blandt andet skriver Glastonburys arrangører, at de aflyser, fordi de har en meget lang opbygningsperiode, hvor tusinder af frivillige og medarbejdere samles tre måneder før festivalens start og bor og bygger op sammen. Sådan er det ikke hos os, hvor vi opbygger festivalpladsen over kortere tid og tættere på start.

Der er en række andre store festivaler i Europa, som finder sted i samme periode som Glastonbury og Roskilde Festival. Dem har vi et stærkt samarbejde med og er i tæt dialog med. Vi deler alle opfattelsen af, at det er muligt at gennemføre vores festivaler til sommer og er enige om at fortsætte planlægningen af dem. Glastonburys aflysning betyder derfor ikke, at kunstnerne ikke tager på turné, og aflysningen har derfor heller ikke betydning for vores program.”

Vi følger situationen nøje.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA