x

DR skruer op for den danske musik i radioen

DR skruer op for den danske musik i radioen

I dag er godt 49 procent af den musik, som bliver spillet på DR’s to store musikkanaler P3 og P4, dansk. Fra på onsdag sættes procenten op til 80 på begge kanaler.

Corona-krisen har ændret det danske musiklandskab. Spillesteder holder lukket, danske artister har svært ved at komme ud med deres musik, og danskerne mangler steder at opleve og samles om dansk musik. Det har fået DR til at skrue ekstra op for den danske musik på de to store musikkanaler P3 og P4.

Initiativet sker efter, at kulturminister Joy Mogensen i går havde indkaldt de danske radiostationer til møde for at drøfte, hvordan den danske musik kan styrkes under corona-krisen.

Her var der ingen tvivl om, at DR kan spille en central rolle. Selv lyder det fra DR’s radiochef Anette Kokholm:

– DR har som en helt central del af sin samfundsopgave at understøtte dansk kultur. Det er mere nødvendigt nu end nogensinde at løfte denne opgave, da store dele af de øvrige danske kulturinstitutioner er lukket ned på grund af corona.

LÆS OGSÅ: Kulturminister Joy Mogensen vil støtte danske musikere med nyt initiativ

DR skruer derfor markant op for den danske musik i radioen således, at de danske kunstnere stadig får eksponeret deres musik, samtidig med at danskerne har bredere adgang til at opdage og opleve dansk musik.

– DR’s radio har altid stået for fællesskab omkring musik, og dansk musik står allerede for omkring halvdelen af alle afspilninger på DR’s musikkanaler. Nu skruer vi så ekstra op i denne på alle måder helt særlige situation. Jeg er glad for, at vi kan bidrage på denne vis.

Tiltaget på P3 og P4 starter på onsdag og varer foreløbig de kommende to uger. Også på P8 Jazz vil der blive spillet markant mere dansk musik den kommende tid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA