Nyhed

Amerikansk sundhedsekspert: Ingen store koncerter eller festivaler før efteråret 2021

GAFFA.dk – alt om musik

”Jeg tror, at sådanne ting vil være de sidste, der vender tilbage”

I skyggen af den igangværende corona-pandemi vil store koncerter og festivaler sandsynligvis ikke finde sted før efterårssæsonen næste år, altså 2021. Sådan lyder det fra den amerikanske sundhedsekspert Zeke Emanuel, der er kræftlæge, ph.d., bioetiker og leder en forskergruppe ved Center for American Progress, der er kommet med en plan til at få USA igennem corona-krisen.

I en nylig rundbordsdiskussion med en række eksperter hos New York Times sagde Emanuel, at han ikke forstår, hvordan de arrangørerer, der i øjeblikket omlægger diverse kunst, kultur – og musikbegivenheder til senere på året, kan se omlægningen som en troværdig mulighed.  


”Når folk siger, at de har tænkt sig at omlægge større forsamlinger, konferencer, koncerter, sportsbegivenheder og så videre til oktober 2020, forstår jeg ikke, hvorfor de synes, det er en plausibel mulighed. Jeg tror, at sådanne ting vil være de sidste, der vender tilbage (…) realistisk set taler vi tidligst efteråret 2021”.

LÆS OGSÅ: Amerikansk megafestival officielt udskudt

En lang række festivaler verden over har valgt at aflyse deres årlige begivenheder som følge af coronavirus. Det gælder blandt andet BST Hyde Park, Glastonbury og Governors Ball, for ikke at nævne alle de danske festivaler, som i sidste uge så sig nødsaget til at aflyse. Dog har flere festivaler valgt at udskyde til senere på året – blandt andet den amerikanske megafestival Coachella, der har udskudt fra april til oktober.  


Herhjemme har regeringen forbudt større forsamlinger frem til og med august 2020.

ANNONCE