x

Bob Dylan klar med anden nye sang på tre uger

Bob Dylan klar med anden nye sang på tre uger

Ballade med croonervokal og steel-guitar

Legendariske Bob Dylan har netop udgivet sin anden selvskrevne sang på tre uger. "I Contain Multitudes" er titlen, og den følger op på "Murder Most Foul", som udkom 27. marts og dengang var Dylans første selvskrevne udgivelse i otte år.

"I Contain Multitudes" er en ballade med steel-guitar og en croonende Dylan, og den varer kun fire et halvt minut og er altså meget kortere end "Murder Most Foul", der med sine 17 minutter er Dylans længste sang nogensinde. Teksten til "I Contain Multitudes" handler, som titlen antyder, om at være fuld af modsatrettede følelser og indeholder, ligesom "Murder Most Foul", et væld af direkte og indirekte referencer til store kulturelle ikoner.

Blandt disse ikoner finder vi store forfattere som Edgar Allan Poe, William Blake og Walt Whitman, hvor sangtitlen stammer fra et Whitman-digt. Også så forskellige navne som Anne Frank, Indiana Jones, Rolling Stones, Beethoven og Chopin har sneget sig ind i teksten, hvor linjen "All the young dudes" desuden henviser til David Bowie-sangen af samme navn, som han skrev til 70'er-bandet Mott the Hoople, som hittede stort med den i 1972.

LÆS OGSÅ: Bob Dylan udgiver første selvskrevne sang i otte år – og den varer 17 minutter

Om der er et nyt Dylan-album på vej, er endnu uvist, men noget kunne tyde på det, og det vil i så fald blive hans første udspil med egne sange siden Tempest fra 2012. Siden da har han udsendt tre album med fortolkninger af klassikere fra den amerikanske sangskat – det seneste album, Triplicate fra 2017, var endda tredobbelt.

LÆS OGSÅ: Dylan i lyrisk og melodisk storform på højdramatisk nyt album

Den ikoniske sanger og sangskriver albumdebuterede helt tilbage i 1962 og har til dato udgivet 38 studiealbum, givet tusindvis af koncerter og modtaget et hav af priser, herunder Nobelprisen i litteratur i 2016.

Den evigt turnerende sangskriver har som mange andre måttet aflyse en stribe koncerter grundet corona-pandemien, og i hans tilfælde er det gået ud over hans planlagte Japan-turné i april. Hans næste koncert finder efter planen sted 4. juni i Bend, Oregon, USA.

Hør "I Contain Multitudes":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA