x

Regeringen præciserer, hvad en stor forsamling er

Regeringen præciserer, hvad en stor forsamling er

Grænsen går ved 500 personer

Siden statsminister Mette Frederiksen den 6. april forlængede forbuddet mod store forsamlinger til og med 31. august, har landets spillesteder og koncertarrangører efterlyst svar på, hvad en ”stor forsamling” er. Nu har vi svaret: Det er forsamlinger på flere end 500 personer. Det oplyser Sundhedsministeriet til Politiken.

Politiken skriver videre, at det måske vil blive tilladt at lave arrangementer for færre end 500 personer inden 31. august, men altså ikke for flere end 500, hvilket vil betyde et forbud mod de fleste festivaler og en lang række større koncerter.

Indtil videre gælder der dog stadig et forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer til og med 10. maj, og hvad der herefter skal ske, er endnu uvist.

Den første indskrænking i forsamlingsfriheden grundet coronaudbruddet skete 6. marts, hvor regeringen opfordrede arrangører til at aflyse eller udskyde forsamlinger på flere end 1000 personer resten af måneden, hvilket fik flere bands til at spille to koncerter på samme aften for at komme under 1000 personer.

Det gjorde eksempelvis Simple Minds i Store Vega den 9. marts, og det var også planen, at Big Thief skulle have gjorde det samme sted den 11. marts. Mellem bandets første og anden koncert bekendtgjorde Mette Frederiksen imidlertid et regulært forbud mod forsamlinger på flere end 100 personer, hvilket fik Vega og bandet til at aflyse koncert nummer to.

LÆS OGSÅ: BIG THIEF-ANMELDELSE I VEGA: Ægte kærlighed er et ustoppeligt hjerteanfald i mørket

Den 17. marts blev forbuddet så skærpet til et forbud mod forsamlinger på flere end 10 personer, og dette forbud gælder altså stadig. 

I weekenden vedtog alle Folketingets partier i øvrigt en kompensationsordning for aflyste festivaler og andre større begivenheder, en ordning, der gælder til og med 31. august og for arrangementer ned til 350 personer. 

LÆS OGSÅ: Flere aflyste festivaler og koncerter kan få kompensation


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA