Nyhed

Arrangørgigant afholder sine første koncerter med fysisk distance

GAFFA.dk – alt om musik

Det sker i New Zealand

Verdens største koncertarrangør, Live Nation, afholder nu sine første selverklærede "social distance"-koncerter for et publikum, der ikke befinder sig i biler, skriver NME. Det sker i Auckland, New Zealand på spillestedet The Tuning Fork den 29. og 30. maj. Her bliver der plads til i alt 100 personer – stedets normale kapacitet er 375 personer – og de optrædende bliver henholdsvis komikeren Urzila Carlson med venner og singer-songwriteren Hollie Smith.

Live Nation planlægger at afholde ugentlige fysisk distance-koncerter i New Zealand under titlen "Together Again".


Koncerterne, som bliver nogle af verdens første koncerter i (næsten) traditionel forstand efter corona-nedlukningen af store dele af verden i marts, bliver gennemført med omfattende sikkerhedsforskrifter: Publikum får taget deres temperatur ved indgangen, man bliver udspurgt om eventuel kontakt med smittede, og personalet bærer masker og handsker. Man kan desuden udelukkende købe drikkevarer via sin mobiltelefon.

New Zealands barer og restauranter genåbner 21. maj, dog med en række restriktioner.

Live Nation er også i gang med at arrangere drive-in-koncerter med inspiration i den aarhusianske P-Scenen, der åbnede 24. april med en Mads Langer-koncert, som er blevet omtalt i en lang række medier verden over. Danmark er et af de første lande, der præsenterer drive-in-koncerter i større stil, og kunstnere som Malk de Koijn, L.O.C., Annika Aakjær, Claus Hempler, Teitur, Ude af Kontrol med flere kan opleves til drive-in-koncerter rundt om i landet i den kommende tid.


LÆS OGSÅ: Malk de Koijn giver drive-in-koncerter

Den globale koncertarrangør Live Nation har lidt et hårdt slag under coronapandemien, og ifølge Billboard har selskabet sendt 20 procent af sine 10.500 ansatte på tvungen orlov som led i en spareplan. Ifølge selskabets administerende direktør Michael Rapino forventer Live Nation ifølge NME at fortsætte med alternative koncerter og shows med reduceret kapacitet. Til efteråret forventer han, at visse markeder begynder at genåbne, og han regner med, at selskabet opererer "i fuld skala" i tredje eller fjerde kvartal af 2021.

ANNONCE