Nyhed

Reeperbahn Festival fortsætter planlægningen af dette års festival

GAFFA.dk – alt om musik

Reeperbahn Festival fortsætter uagtet planlægningen af festivalen, der i år har Danmark som fokusland

Der er i dag forbud mod at afholde koncerter og festivaler i Tyskland. Forbuddet løber indtil den 31. august, og på baggrund heraf er regeringens udmelding til Reeperbahn Festival i Hamburg, at de skal arbejde videre under en antagelse om, at festivalen afvikles efter de oprindelige datoer 16.-19. september. 

Fra festivalen selv lyder det i en pressemeddelelse, at "ekstraordinære tider kræver ekstraordinære handlinger". Festivalen meddeler hertil, at de fortsætter bookingen af tyske og europæiske kunstnere, og at festivalen arbejder på forskellige løsningsformater, indrettet efter varierende grader af begrænsninger på grund af Covid-19.


I 2018 besluttede den danske og tyske regering at gøre 2020 til et dansk-tysk kulturelt venskabsår for at markere 100-året for genforeningen, hvilket blandt mange andre MXD (Music Export Denmark) med støtte fra Statens Kunstfond, Kulturministeriet og Udenrigsministeriet siden har arbejdet på. Det største initiativ bliver årets Reeperbahn Festival Celebrating Danish Music 2020, som sætter fokus på danske artister. 

LÆS OGSÅ: Jelling Musikfestival rykker ind i stuerne

MXD bakker op om Tysklands bestræbelser på at afvikle Reeperbahn Festival og med at finde nye løsninger for musikken. Herved fortsætter de arbejdet med et usvækket engagement, men må naturligvis tage en række forbehold i forhold til den usikkerhed, alle lande fortsat arbejder under. For eksempel vil den danske deltagelse på året festival ikke blot være underlagt de tyske forhold, men også de eventuelle påbud, opfordringer og retningslinjer (herunder om udrejse fra Danmark), som den danske regering udstikker. 


Det endelige ansvar og beslutning om deltagelse ligger dog hos de danske kunstnere og musikselskaber, og MXD udviser hertil forståelse for, hvis der til september er forhold omkring Covid-190, som gør, at man finder det nødvendigt at melde afbud. 

Reeperbahn Festival er tilsvarende Danmarks Spot Festival en branche- og showcase-festival i Hamburg i Tyskland. Festivalen er i løbet af de seneste år vokset sig større og større og er dermed blevet et mødested for musikindustrien, hvor 3700 internationale branchefolk tjekker ind i håbet om at opdage nye kunstneriske talenter. Med sine 700 events, heraf 460 koncerter, performet af internationale artister og bands, har festivalen fokus på musikken, men inkluderer ligeledes også filmiske og litterære events i programmet.  

ANNONCE