Nyhed

Black metal-bandet ORM giver koncert på Danmarks ældste teater

GAFFA.dk – alt om musik

Spiller det roste album Ir i sin helhed på bornholmsk hjemmebane

Det bornholmske black metal-band ORM har fået mange roser både i Danmark og internationalt for deres seneste fuldlængde-album, Ir, der udkom i august 2019. Gruppen fulgte udgivelsen op med en ligeledes rost ep i februar, Mit blod. Herefter skulle de have været på forårsturné og have spillet på Copenhell og Roskilde Festival, men mod en verdensomspændende pandemi må selv et kompromisløst metalband melde pas.

For nylig kunne ORM dog offentliggøre en koncert 6. november på Hotel Cecil i København, og nu annoncerer de så et helt særligt show.


Nemlig en koncert på fødeøen Bornholm, hvor bandet den 10. oktober spiller på det 197 år gamle Rønne Theater – Danmarks ældste fungerende teater (Det Kongelige Teaters Gamle Scene på Kongens Nytorv er eksempelvis 50 år yngre, mens Hofteatret på Christiansborg fra 1767 ikke længere bruges aktivt som teater). Her vil ORM fremføre en til lejligheden arrangeret udgave af Ir ledsaget af et mindre stryger- og blæserensemble.

LÆS OGSÅ: ORM-ANMELDELSE: Skabt af lyset, taget af mørket

Guitarist og sanger Simon Sonne Andersen udtaler i en pressemeddelelse om den forestående koncert:


“Første gang, at vi, Theis, Troels og Simon stod sammen på en scene og fremførte musik, var på Rønne Theater i 2004, og siden da har vi drømt om igen at kunne stå på den scene sammen. Den magi, der omkranser det gamle teater i den gamle bydel, er en glimrende kulisse for den teatralske sagnfortælling, som ligeledes kendetegner Ir. Det at kunne fremføre pladens to kapitler i Danmarks ældste fungerende teater er det mest meningsfulde, som vi har oplevet i vores tid sammen. Bornholmsk folklore og natur sætter hele rammen for Irs lyriske univers, og denne sjæl er stærkt indkapslet i det gamle hus, der er Rønne Theater, så man kan forvente en tilsvarende indlevelse og energi fra os denne aften.”

Koncerten på Rønne Theater kommer på denne måde til at udgøre en sluttet cirkel for ORM, som på Ir inddrager Bornholms sagn og geografi i en personlig sorgfortælling – en fortælling som har sin rod på øen. Noget, som gruppen også talte om, da vi interviewede dem i begyndelsen af året.

LÆS OGSÅ: STORT ORM-INTERVIEW: Inde i klippens lyse hal


Andreas Korsgaard Rasmussen har udfærdiget en særlig koncert-poster, som man kan købe til koncerten, og desuden optages koncerten i lyd og billede med henblik på udgivelse via pladeselskabet Indisciplinarian i 2021.

Der er plads til 300 betalende gæster på Rønne Theater, men på grund af de nuværende Covid-19-restriktioner er kun halvdelen af billetterne til salg indtil videre – yderligere lempelser vil muliggøre salg af resten af billetterne senere. Den første portion billetter er nu tilgængelige i to forskellige varianter – en med koncertbillet alene og én med koncertbillet og overnatning på Rønne Vandrerhjem.

Køb billetter her


Varm op med begyndelsen af Ir:

ANNONCE