Nyhed

Joy Mogensen om kriseramt livebranche: "Vi følger udviklingen nøje"

GAFFA.dk – alt om musik

Hvis livebranchen fortsat er hæmmet af coronarestriktioner til september, vil regeringen se på løsninger, skriver kulturminister Joy Mogensen (S) i en mail til GAFFA.

– Vi følger udviklingen nøje, og hvis det i slutningen af sommeren viser sig, at der ud fra en sundhedsfaglig vurdering fortsat er behov for at opretholde restriktioner, som konkret rammer kulturlivet, vil vi selvfølgelig se på, hvordan vi kan hjælpe kulturlivet.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen (S) i en mail til GAFFA som svar på et spørgsmål om, hvorvidt spillestederne kan forvente at få hjælp til september, når de nuværende hjælpepakker udløber, og spillestederne har udsigt til fortsat at skulle afholde koncerter under strikse coronaregler, der vil gøre det svært at få det til at løbe rundt.


LÆS OGSÅ: Udkast til retningslinjer for genåbning af spillesteder vækker voldsom kritik

I svaret skriver kulturministeren også, at regeringen har blik for udfordringerne.

– Regeringen har sammen med et bredt flertal af Folketingets partier lavet en lang række hjælpepakker, der holder hånden under kulturen. Spillesteder og teatre kan stadig søge om kompensation for faste omkostninger, sende medarbejdere hjem med lønkompensation og få dækket underskud i forbindelse med aflyste arrangementer, skriver kulturministeren.


– Men regeringen er helt med på, at branchen stadig ser mod en fremtid med udfordringer, og derfor har vi netop forlænget nødpuljerne frem til den 31. august for at skabe sikkerhed blandt aktørerne. 

 


ANNONCE