Nyhed

Zenia Stampe med opfordring til musikere: Husk nu at søge aktivitetspuljen!

GAFFA.dk – alt om musik

Folketingsmedlem for De Radikale Zenia Stampe opfordrer på sin Facebookprofil til, at kunstnere skynder sig at søge aktivitetspulje til kunstneriske aktiviteter.

Det er ved at være sidste chance, hvis kunstnere vil have del i de 30 millioner kroner, som et flertal i Folketinget samt Regeringen har afsat til projekter med bred folkelig appel, som udføres af professionelle kunstnere og kunstnergrupper. Formålet er at lave nytænkende optrædener, udstillinger med mere i en corona-tid.

De Radikales Zenia Stampe gør opmærksom på, at der allerede på onsdag den 15. juli er deadline for første runde af ansøgninger, hvis man har brug for svar og midler inden 30. juli 2020. Alternativt kan man søge inden 1. august for svar inden den 17. august 2020. Alle, der opfylder nedenstående krav modtager den støtte. Man kan dog ikke forvente at modtage det fulde beløb, der søges, da midlerne skal fordeles blandt alle ansøgere. 


Læs mere og søg støtte her

Hvad kan der søges støtte til?

Der kan maks. søges om 50.000 kr. per ansøger.


Der stilles krav om, at minimum 60 procent af den støtte, der modtages fra puljen, skal anvendes til honorar af kunstneren.

Der kan søges om støtte til professionelle kunstneres honorar og til dækning af udgifter til deres transport, ophold, studio/værksted og materialer.

Der kan alene søges om tilskud til professionelle kunstnere. Dette dokumenteres, ved at de pågældende kunstnere skal have haft indtægt fra deres kunstneriske virke på mindst 100.000 kroner i mindst et af de tre år 2017, 2018 og 2019.


Det er en forudsætning at arrangementerne kan afholdes inden for rammer af restriktionerne for at forhindre spredningen af Covid-19.

Alle ansøgninger, der lever op til overstående kriterier vil blive imødekommet. Midlerne fordeles forholdsmæssigt til de imødekomne ansøgninger. Man kan således ikke regne med at modtage det fulde ansøgte beløb.

Alternative muligheder


Opfylder man eksempelvis ikke kravet om en indtægt på sit kunsteriske virke på mindst 100.000 kroner, kan man søge "puljen til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark for nyetablerede kunstnere", hvor det maksimale støttebeløb er på 25.000 kroner.

Læs mere og søg støtte fra den pulje her.

ANNONCE