x

Alvorlig corona-situation skræmmer ikke Aarhus Festuge-direktør

Alvorlig corona-situation skræmmer ikke Aarhus Festuge-direktør

Aarhus er hårdt ramt af corona, og en snarlig festuge står for døren. Men arrangørerne bag Aarhus Festuge er klar med justeringer, uanset hvilken retning situationen går i.

Torsdag formiddag holdt Aarhus kommune sammen med flere myndigheder et pressemøde om corona-situationen i byen.

Her lød det blandt andet fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, at situationen er meget alvorlig i Aarhus. Hertil påpegede Charlotte Hjort, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, at antallet af smittede siden i går på nuværende tidspunkt ligger på 41, og hun understregede, at det er mange.

Helt konkret lød der tre råd fra myndighederne: Hold afstand – mindst én meter i det offentlige rum. Sprit eller vask hænder ofte. Og brug mundbind, hvis du skal med offentlig transport, eller hvis du befinder dig i et tætbefolket område.

Og den store smittestigning og alvorlige situation, Aarhus nu står i, er noget, der ærgrer direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner. Om blot tre uger går årets festuge nemlig løs under temaet "In It Together", men selvom dagens pressemøde bød på dårlige nyheder, lader arrangørerne bag Aarhus Festuge sig ikke kue, forsikrer hun:

– Selvfølgelig er det drøn-ærgerlige og bekymrende nyheder, og det er noget, alle i byen er berørte af. Alle har glædet sig til, at der endelig skal ske noget også på kulturfronten igen, men selvom vi havde håbet på en bedre udvikling inden for corona-situationen, står vi stadig klar med et spændende program for festugen, hvor alle former for restriktioner naturligvis er indtænkt, fortæller hun til GAFFA. 

LÆS OGSÅ: AARHUS FESTUGE: Fortsætter med at planlægge årets begivenhed

Worst and best case scenario
For hos Aarhus Festuge har man hele tiden arbejdet ud fra et worst case scenario og har i mange måneder planlagt det årlige arrangement i små bidder og under strenge restriktioner. Det har de gjort, så sandsynligheden for at skulle gå skridt tilbage og eventuelt aflyse arrangementer er mindre.

– Alle vores arrangementer under årets festuge er konstrueret således, at de overholder alle de retningslinjer, vi står over for lige nu. Vi mener altså, at der skal ske en radikal ændring, før det meste af programmet ikke kan lykkes. Og skulle den ændring alligevel ske, så er vi klar til at justere med det samme, understreger Rikke Øxner.

Arrangørerne bag har nemlig en lang række køreplaner klar, ud fra forskellige scenarier om, hvordan corona-situationen udvikler sig. Både til det positive og til det negative.

– Nu har vi efterhånden planlagt den her festuge med et hav af benspænd i et halvt år, så vi har VIRKELIG været omkring alle tænkelige scenarier, smiler Rikke Øxner.

Mundbind og regler er vigtige
Det er i højsædet hos Aarhus Festuge at være ansvarlige medspillere i kampen mod coronavirus. Og kommer det til at betyde, at de besøgende skal bære mundbind, så kan de stadigt godt nyde festugen.

– Vi må se, hvad retningslinjerne er til den tid. Men som udgangspunkt har vi jo for eksempel indrettet arrangementer og koncerter ud fra det, vi med sikkerhed ved er tilladt – at der må være 200-500 mennesker, at de skal sidde efter anvisning og så videre. Altså er det en reguleret forsamling, så her forventer jeg ikke, at det i sådanne sammenhænge bliver nødvendigt at bære mundbind, forklarer direktøren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA