x

Festivalchef for NorthSide reagerer på pandemiforskers dom over næste års festivaler

Festivalchef for NorthSide reagerer på pandemiforskers dom over næste års festivaler

Fredag middag kunne vi her på GAFFA bringe historien om danske festivalers usikre fremtid. Pandemiforsker Lone Simonsen har nemlig til dr.dk udtalt, at festivalerne bør være det allersidste, man åbner for.

Men spørger man festivalchef for NorthSide, Brian Nielsen, er han ved at få nok af “selvbestaltede eksperter” og deres dommedagsprofetier.

– Jeg synes, der er alt for mange “eksperter”, der udtaler sig på et meget generelt grundlag, og det er drønærgerligt, for det skaber præcedens for folkeholdning. Mig bekendt er der ikke evidens for, at en festival pr. definition er superspreder – hvordan kan den erfaring være gjort, når alt har været aflyst? Der er tale om en formodning fra nogle eksperters side og ikke et faktum, og det er uheldigt, fortæller han og fortsætter: 

– Det ville være bedre, hvis eksperter og politikere gik i dialog med os omkring fremtidige retningslinjer i stedet for disse negative udtalelser, så der kom noget konstruktivt ud af det, frem for random udtalelser til aviser, der forsøger at sælge sensationsstof, fortæller Brian Nielsen til GAFFA.
 
 
For en manglende dialog med myndighederne er den helt store udfordring, og den er nødvendig for, at branchen kommer i gang igen med den nye hverdag, som møder os alle, mener festivalchefen.

– Vi har brug for en dialog omkring tiltag for at sikre festivalerne i 2021. Vi kan godt skabe et COVID-19-sikkert miljø, det kan for eksempel være, at hver person skal have et corona-pas for adgang, temperaturcheck ved indgang, mulighederne er mange, og jeg er da sikker på, at de dygtige danske festivalarrangører godt kan skabe et sikkert miljø for publikum, fastslår Brian Nielsen.

LÆS OGSÅ: Professor: Festivalerne er noget af det sidste, vi bør åbne

Hvorfor kommer vi til sidst?
Det undrer især NorthSide-chefen at festivalerne og musikbranchen skal stå bagerst i køen, når de selv er parate til at imødekomme retningslinjer og finde på alternative løsninger. Og så sætter han desuden spørgsmålstegn ved, at man gerne vil imødekomme eksempelvis Superligaen.

– Hvis politikerne kan gå i dialog med Superligaen, bør de også kunne gå i dialog med os omkring de fremtidige retningslinjer. Der er skabt positive erfaringer med åbning for større forsamlinger i Superligaen, og den erfaring bør komme alle positivt til gode, og jeg håber, at politikerne snart tager branchen i ed omkring de fremtidige retningslinjer, så vi ikke ender med flere skrivebordsbeslutninger, understreger Brian Nielsen.

I det hele taget påpeger han, at politikere og eksperter bør kigge sig omkring og se på de erfaringer, man har gjort sig i andre lande. For eksempel den succes, Norge har haft med at åbne for nattelivet. 

Internationalt er der gjort mange erfaringer. Et helt natteliv er åbent i Norge, uden øget smittetryk, hvordan vil Lone Simonsen forklare det?, spørger Brian Nielsen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA