x

Simon Kvamm i åbent brev: Vis for fanden musikbranchen noget respekt

Simon Kvamm i åbent brev: Vis for fanden musikbranchen noget respekt

I et åbent brev på sin Facebook-profil giver Simon Kvamm en opsang til politikere, han ikke mener tager musikbranchens forfald tilstrækkeligt alvorligt.

“Ligesom en god middag og en skål slik begge dele er vigtige på det gastronomiske landkort, men udfylder forskellige roller”, er den sammenligning Simon Kvamm bruger i et åbent brev til politikerne, omkring den snarlige forhandling af fase 4. Her beder han dem nemlig om at være “så anstændige at skelne mellem diskoteker og spillesteder og ikke bare omtale det samlet som "nattelivet", og hvorvidt dette skal åbnes samlet set”. Sådan skriver Simon Kvamm i et Facebook-opslag.

Opslaget kommer i kølvandet på den sidste uges negative udvikling af coronasituationen i Danmark, hvortil flere restriktioner er kommet tilbage på tapetet. Heriblandt fik risiko for superspredning af coronavirus Kåre Mølbak til at anbefale en udskydelse af fase 4, og det var en udmelding, der skabte dybe furer i ansigterne hos spillesteder, koncertarrangører og ikke mindst musikere overalt i Danmark.

Og nu kommer Simon Kvamm altså også ind i kampen med en opsang til politikerne:

“Men når det handler om genåbning i en svær tid som denne, mener jeg det er essentielt at skelne og prioritere. Og her taler jeg både som publikummer, som optrædende og som spillesteds- og diskoteks-medejer. Vi er alle ved at være udtærede og har brug for den næring, der er i at gå til koncert sammen. (...) Og jeg synes mine kollegaer i hele musikbranchen henover sommeren har vist sig modne til at gennemføre koncerter, der imødekommer alle sikkerhedskrav på en måde, der kalder på den samme anerkendelse og respekt, som har vist fodbold-branchen. Jeg synes i det hele taget, det er på tide at man fra politisk side for fanden viser musikbranchen noget respekt!”, skærer Simon Kvamm ud i pap.

Og det er en meget specifik ordlyd, vi her på GAFFA før er blevet mødt med, i løbet af den forgange uges tid.

Her blev coronarestriktionerne for koncertlivet nemlig blandt andet kritiseret af Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide.

– Der er skabt positive erfaringer med åbning for større forsamlinger i Superligaen, og den erfaring bør komme alle positivt til gode, og jeg håber, at politikerne snart tager branchen i ed omkring de fremtidige retningslinjer, så vi ikke ender med flere skrivebordsbeslutninger, sagde Brian Nielsen til GAFFA.


Hele Simon Kvamms kommentar, kan du læse her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA