Nyhed

Sam Fender åbnede Englands første coronasikrede spillested: Fans er splittede

GAFFA.dk - alt om musik

Meningerne var delte på de sociale medier, efter at Sam Fender i går spillede den første koncert på et nyt udendørs spillested med plads til 2.500 tilskuere.

I går aftes spillede den britiske singer-songwriter Sam Fender den første koncert på et nyt udendørs venue, som er beregnet til at modvirke smitte med coronavirus. Det skriver NME.

Stedet kaldes Virgin Money Unity Arena og er indrettet således, at de 2.500 publikummer kunne se showet fra 500 platforme, som er placeret med to meters afstand til hinanden. Og så er der indført et ensrettet stisystem, så folk ikke stimler sammen.


Nedenfor kan du se et kort videoklip fra publikumsrækkerne.


På de sociale medier var meningerne delte om konceptet, som måske kan være fremtiden for store koncerter.

LÆS OGSÅ: Smash Mouth gav koncert for tusinder: "Fuck det COVID-lort!"

At det var tilfældet, mente koncertgæsten Brian Ham, der på Twitter delte et billede fra koncerten og skrev, at det "lod til at virke."


Andre var afvisende over for konceptet. Blandt skrev Twitter-brugeren Ashley Smith, at det ikke ydede liveoplevelsen retfærdighed.


En anden skrev: "Det er et kæmpe venue, så det er muligt at tage højde for social distance, men. Det er ikke tid."


Ikke en god ide i Danmark

I går fortalte professor og virolog Allan Randrup Thomsen til GAFFA, at det selv med en række coronatiltag vil være en dårlig ide at spille store koncerter i Danmark, hvis ikke smittetallet falder. Dermed hænger The Minds of 99-koncerten i Parken 12. september i en tynd tråd, og det samme gælder måske blandt andre Dizzy Mizz Lizzys og Suspekts turnéer i november.

– Set i lyset af situationen nu kan de koncerter nok ikke gennemføres. Men hvis man kan garantere samme tilgang med hensyn til tilskuere og sektionering som i fodbold – og altså gå på kompromis med antal publikummer – kan man måske, i et vist omfang, gøre det. Men altså under forudsætning af bedre smittetal end de nuværende, sagde Allan Randrup Thomsen. 


LÆS OGSÅ: Professor: Der sker ikke en yderligere åbning af noget som helst

ANNONCE