Nyhed

Udkast til genåbningsaftale: Måske vender større koncerter tilbage

GAFFA – alt om musik

Berlingske har fået fingre i et aftaleudkast, som viser, at landets store spillesteder måske får lov til at holde koncerter med flere end 500 deltagere.

Folketingets partier vil formentligt vedtage at undersøge, om landets spillesteder kan få lov til at afholde koncerter med mere end 500 deltagere. Det viser et udkast til en aftale om genåbningen af Danmark, som Berlingske er i besiddelse af.

"Regeringen undersøger ud fra lignende principper som ordningen for superligahold, om der kan laves en forsvarlig ordning, så spillesteder med tilstrækkelig kapacitet kan afholde koncerter med flere end 500 mennesker til stede," står der i udkastet. Ifølge Berlingske er samtlige aftalepartier enige i ovenstående.


Derudover viser udkastet, at det offentlige forsamlingsforbud på 500 personer måske skal fortsætte til den 31. oktober – dog som sagt med mulig dispensation for spillesteder. Samtidig fremgår det, at natteliv og diskoteker også muligvis forbliver lukkede frem til den 31. oktober.

Det er endnu usikkert, hvornår Folketingets partier træffer en afgørelse om den videre genåbning af Danmark. De mødtes første gang i går den 12. august, og forhandlingerne forventes at fortsætte fredag den 14. august. 

Ikke for de små


Kravet om det maksimale antal på 500 publikummer er tidligere blevet kritiseret af de helt store koncertsteder som eksempelvis Royal Arena.

LÆS OGSÅ: Koncertarena og dansk industri i opråb: Koncerter med 500 tilskuere giver massive underskud

I øjeblikket er der dog også et krav om, at spillestederne kun må lukke én tilskuer ind per to kvadratmeter, som spillestedet har til rådighed. Det betyder, at en lang række mindre spillesteder kun kan lukke en brøkdel ind af deres normale kapacitet – med eller uden et loft på 500.


For eksempel må Radar, et aarhusiansk spillested, i øjeblikket højst lukke 50 tilskuere ind, selvom de har en makskapacitet på 300. Dermed lader den nye mulige aftale til primært at gavne landets store spillesteder.

LÆS OGSÅ: Dansk Live om udskudt fase 4: Uden hjælp går en lang række spillesteder konkurs

Professor: Kun hvis smittetallet falder


Forleden fortalte professor og virolog Allan Randrup Thomsen til GAFFA, at det selv med en række coronatiltag vil være en dårlig ide at spille store koncerter i Danmark, hvis ikke smittetallet falder. 

– (...) hvis man kan garantere samme tilgang med hensyn til tilskuere og sektionering som i fodbold – og altså gå på kompromis med antal publikummer – kan man måske, i et vist omfang, gøre det. Men altså under forudsætning af bedre smittetal end de nuværende, sagde Allan Randrup Thomsen. 

LÆS OGSÅ: Professor: Der sker ikke en yderligere åbning af noget som helst


ANNONCE