Nyhed

PREMIERE: Alt pop/mom goth/soft grunge-kunstneren Brimheim skyder udviklingen i gang

GAFFA.dk – alt om musik

Hvad end man kalder det alt pop, mom-goth eller soft grunge, som er de genreforslag man finder på Brimheims instagramside, er der noget nyt i gære for den danske sangerinde og komponist.

Dansk/færøske Helena Heinesen Bebensdorff, der kalder sig Brimheim efter sin mor, den færøske sangerinde og journalist Elin Brimheim Heinesen, er nu ude med en ny video til sin anden single ”Four Chambers”, der udkom 14. august. Den unge kunstner udgav sin debutsingle ”Kafka” i juli dette år, men har allerede høstet en del hos.

I sidste måneds ”Hold Øje Med”-sektion hos GAFFA fik Brimheim en plads som ét af de fire favoritvalg for singlen ”Kafka”, hvor redaktionen skrev: ”Brimheim kan bedst beskrives som en goth-teenager, der lytter til Radiohead og læser Murakami. En ung kvinde overvældet af livet, og hvad man egentlig skal foretage sig, og hvad man føler, at man skal nå.” Brimheim har også fået ros af Dummy Magazine og Bizarre Magazine.


LÆS OGSÅ: HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

De to singler varsler udgivelsen af en debut-ep, som skal hedde Myself Mispelled, og udkommer den 16. oktober. Men som noget nyt har vi altså nu fået billeder på musikken i form af videoen til ”Four Chambers”, der er lavet som tekst-musikvideo, men med meget old-school virkemidler.

Sangerinden udtaler: ”Jeg skrev 'Four Chambers' i efterspillet af et forlist forhold til en giftig person. Nummeret kredser om den meget korporlige følelse, det var at vikle mig ud af det menneskes greb i mig – på trods af, at jeg med min fornuft vidste, at det ikke var sundt at blive i den dynamik.”


LÆS OGSÅ: Tre praktiske ting du bør have styr på som musiker

Sangen ”Four Chambers” vil blive åbningsnummeret på debut-ep’en, idet den ifølge Brimheim ”repræsenterer, at udviklingen er skudt i gang”. Se video på Vimeo med dette link.

 


ANNONCE