Nyhed

Cirkelguitaren – guitaronanistens drøm eller mareridt?

GAFFA.dk - alt med musik

Man skulle jo tro, at elguitaren allerede er helt perfekt, som den er. Men det har ikke hindret opfinderen og produktdesigneren Anthony Dickens i at gennemføre den drøm, han har båret på i ti år, den såkaldte ”cirkelguitar”.

Nu bliver det lidt teknisk. Cirkelguitaren er en selvspillende elektrisk guitar, som har en motordreven step-sequencer under strengene, der kan rotere op til 250 bpm. Denne anordning slår strengene an ved hjælp af små pinde, som er fæstnede i roteringspladen. Hårdheden på disse pinde kan varieres. Ud over det indeholder den en masse andre funktioner, som gør, at musikken kan skabe ”lyd, tekstur og rytme, hvilket skulle være umuligt med en konventionel elektrisk guitar”, som Dickens udtrykker det.

I en pressemeddelelse siger Dickens også:


– Gennem anvendelsen af en mekanisk anordning, som slår strengene an i stedet for en menneskehånd, kan du overskride det, der er fysisk muligt og trække guitarspillet i nye, uudforskede retninger.

Helt enkelt kan denne guitar spille betydeligt hurtigere end en menneskelig guitarist. Spørgsmålet er, om dette er guitaronanistens drøm eller mareridt?

Radioheads Ed’OBrien virker i hvert fald imponeret af denne nye form for guitar. Se ham teste prototypen nedenfor.

 


ANNONCE