Nyhed

Ikonisk guitar får egen dokumentar – se trailer

GAFFA.dk – alt om musik

Medlemmer fra nogle af de største metalbands som Metallica, Slayer og Judas Priest kan snart opleves i den kommende dokumentarfilm Flying V

Gibsons ikoniske guitar ”Flying V” bliver omdrejningspunktet for ny dokumentarfilm, der udkommer den 11. september 2020.

At den specielle guitar, der har form som et omvendt V ville få sin egen film, have mange nok ikke set komme, da den blev introduceret i 1957. Her solgte den efter sigende temmelig dårligt.


Først i 1960’erne, da blandt andet Jimi Hendrix luftede den unikke guitar, fik den, med sit karakteristiske udseende en noget højere værdi. I dag er det muligvis et af de mest ikoniske specialdesigns til guitarer, og de første 100 producerede ”Flying V”-guitarer vurderes derfor i dag til at være mellem 12.000.000 og 16.000.000 kroner værd.

Dokumentaren Flying V er instrueret af Peter Hansen og produceret af Michael Denner og tager seeren med på en musikalsk rejse, der blandt andet byder på unikke interviews med James Hetfield (Metallica), Kerry King (Slayer), K.K. Downing (tidligere Judas Preist) og Dave Mustaine (Megadeth). Det er bare et lille udpluk af musikere, der har været med til at etablere guitarens særlige omdømme.

Den nye dokumentar er en del af dokumentarserien Inside Metal, og indtil den udkommer i næste måned, kan du tjekke traileren ud herunder. Som der står beskrevet i filmbeskrivelsen:


”Denne musikalske rejse er en, du har lyst til at tage på igen og igen, da alle hemmelighederne bag ”the Flying V” guitar endelig afsløres”

ANNONCE