Nyhed

Spillested bygger ny scene for at undgå corona-aflysninger

GAFFA.dk – alt om musik

Det randrusianske musik- og teaterhus Værket bygger ny Turbinen-scene i kampen for at gennemføre allerede planlagte koncerter.

Spillesteder landet over annoncerer den ene aflysning efter den anden. I Randers har musik- og teaterhuset Værket dog fundet en løsning, som forhåbentlig gør det muligt at gennemføre en stor del af de fremtidige koncerter, der ellers var i risikozonen for at blive aflyst.

Forbuddet mod stående koncerter under COVID-19-pandemien har gjort det yderst besværligt for det populære spillested Turbinen at afholde koncerter. Derfor flyttes Turbinen, som er en del af kulturhuset Værket, nu hen i Ridehuset, som ligger lige omkring 100 meter fra den nuværende placering, hvor det i stedet bliver muligt at afholde siddende koncerter. Til formålet har Turbinen bygget en ny scene i Ridehuset.


Eftersom corona-restriktionerne kun tillader maksimalt 500 publikummer til koncerterne, skal spillestedet og de optrædende artister dog stadig indgå et kompromis. Begrænsningen betyder nemlig, at der stadig ikke er mulighed for at sælge et lige så stort antal billetter som beregnet. Musik- og teaterchef på Værket, Mikael Quist Rørsted fortæller dog i en pressemeddelelse, at denne begrænsning ikke vil tilbageholde dem fra at afholde koncerterne:

”På trods af at vi går ned i kapacitet, ønsker vi at gennemføre. Som det ser ud nu, ender vi med at gennemføre omkring 90 procent af det planlagte program. Blandt andet ved at rykke Turbinen-koncerterne i Ridehuset,” siger han og udtrykker i samme meddelelse begejstring for den kommende åbning:

”Vi glæder os til endelig at kunne byde en masse tålmodige publikummer velkomne, og til vi alle igen kan få lidt live-musik på tilværelsen.”


Den nye scene i Ridehuset bliver allerede taget i brug torsdag og lørdag i næste uge, hvor to udskudte koncerter fra foråret med Peter Sommer og Annika Aakjær forventes at blive afholdt. Læs mere om forventede koncerter på spillestedet herunder.

LÆS OGSÅ: The Human League giver to danske koncerter

LÆS OGSÅ: Lydmor udgiver single og annoncerer koncertdatoer


LÆS OGSÅ: Jonah Blacksmith drager på efterårsturné

ANNONCE