x

Roskilde Bank-krak påvirker ikke Roskilde Festival

Roskilde Bank-krak påvirker ikke Roskilde Festival

Som vi tidligere i dag skrev, står Fonden Roskilde Festival til at tabe et betydeligt beløb på værdipapirer købt i den kriseramte Roskilde Bank. Men festivalen præciserer nu, at dette ikke kommer til at betyde noget for Roskilde Festival eller de velgørende formål, festivalen støtter.

Roskilde Festivals administrerende direktør, Henrik Rasmussen, skriver i en pressemeddelelse:

”Foreningen Roskilde Festival, som har ansvaret for og er arrangør af Roskilde Festival og foreningens almennyttige formål, har et betydeligt samlet indskud i Roskilde Bank. Dette indskud er lige så sikkert som alle øvrige kunders indskud i Roskilde Bank og øvrige danske pengeinstitutter. Foreningen Roskilde Festival har ikke og har ikke haft aktier i Roskilde Bank. Foreningen Roskilde Festival har ikke tabt penge på situationen omkring Roskilde Bank, og der er således ikke nogen påvirkning af eventuelle udlodninger til almennyttige formål fra Roskilde Festival.”

Henrik Rasmussen skriver videre:
”Den erhvervsdrivende fond, Fonden Roskilde Festival, varetager erhvervsmæssige aktiviteter, som laves ved siden af arrangementet Roskilde Festival. Af seneste større arrangementer kan nævnes VM i Fodbold for Hjemløse (på Rådhuspladsen i København, sommeren 2007), markedsføring af opera i Hedeland (august 2008), Backstage '08 (januar 2008), udlejningsaktiviteter af grej til diverse festivaler, markeder mv. samt ølsalg på Roskilde Festival.”

Henrik Rasmussen fortsætter:
”Fonden Roskilde Festival har ligeledes betydelige indskud i Roskilde Bank. Fonden har endvidere værdipapirer i form af knap 4.000 stk. Roskilde Bank-aktier, der i fondens seneste årsregnskab havde en kursværdi på knap 1.3 mio. kr. Værdipapirerne blev oprindeligt erhvervet i 1. kvartal 2007 for knap kr. 2.5 mio. kr. Værdipapirerne vil nu blive nedskrevet til kr. 1, hvorefter fondens egenkapital udgør kr. 19 mio. kr. Så håber vi bare som alle andre, at aktierne med tiden vil vise sig at være mere værd.”

”Vi skal derfor slå fast, at dette tab ikke påvirker afholdelsen af Roskilde Festival eller udlodninger til almennyttige formål fra Foreningen Roskilde Festival.”

For at konkludere er Foreningen Roskilde Festival og Fonden Roskilde Festival altså to forskellige ting, og det er kun sidstnævnte, der står til at tabe penge – og fonden har altså ikke noget med afholdelsen af Roskilde Festival at gøre. Festivalgængere og velgørende organisationer kan med andre ord ånde lettet op.


Roskilde Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA