x

Internettet raser over Adeles “kulturelle appropriation”

Internettet raser over Adeles “kulturelle appropriation”

Efter alt at dømme væltede Adele internettet med sit seneste Instagram-indlæg, skriver Consequence Of Sound. Den britiske sanger postede et billede af sig selv iført en bikini mønstret som Jamaicas flag og med håret sat op i såkaldte “bantu-knuder” – en traditionel afrikansk måde at binde afrohår på.

Billede blev offentliggjort søndag den 30. august, som er dagen hvor briter i ikke-coronatider normalt fejrer Notting Hill Carnival – en fejring af den caribiske kultur, der har fundet sted siden 60’erne i Storbritannien.

Adele postede billedet og skrev: “Glad for, hvad der skulle have været Notting Hill Karneval-dag, mit elskede London” og sluttede med to emojier i form af et britisk og jamaicansk flag.


 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy what would be Notting Hill Carnival my beloved London

Et opslag delt af Adele (@adele) den


Og selvfølgelig var internettet der for at udsende sin dom med det samme. Alt fra vittigheder til beskyldninger om såkaldt kulturel appropriation blev serveret på sociale medier. En tweeter skriver, at “Adele Went from Rolling in the deep to Roll dem tree”, et ordspil med en af Adels sangtitler og rulning af marihuana-cigaretter.

En anden joker om, at hun er begyndt at sige “wagwan” i stedet for "Hello" (som nogenlunde betyder “hvordan er situationen?” på jamaicansk-engelsk). En tredjedel kører fuld jamaicansk patois, når vedkommende skriver tweetet. Andre er langt mere skeptiske over for Adeles “jamaicanske” åbenbaring på billedet. Se tweets nedenfor.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA