x

Miley Cyrus beskylder MTV VMAs for sexisme

Miley Cyrus beskylder MTV VMAs for sexisme

Popstjernen havde en kontrovers med en producent, mens hun øvede sin optræden til showet.

Miley Cyrus har beskyldt MTV for sexisme efter et møde bag kulisserne under optagelserne til årets VMA’s.

På grund af corona blev dette års VMA forud-indspillet, og Miley Cyrus skulle derfor i slutningen af sidste måned indspille sin nye single "Midnight Sky" til programmet.

Efter verdensstjernens nylige medvirken i den kendte podcast “The Joe Rogan Experience” kom det under interviewet frem, at Cyrus havde bedt VMA-produktionen om, at belysningen skulle placeres direkte på hende under forestillingen, sådan så det såkaldte “beauty-light” blev ekskluderet.

Et beauty-light er et ekstremt skarpt lys, der nærmest som et Instagram-filter blænder alle spor af urenheder og alderdom væk. Et beauty-light bliver i mere hverdagslige situationer også kaldt for et ring-light, der ofte bliver brugt af for eksempel youtubere eller influencere.

“Beauty-lightet bruges altid på kvinder, og jeg sagde til produktionen, at de skulle slukke for de skide lys. Du ville aldrig fortælle Travis Scott eller Adam Levine, at de ikke kunne få lov til at slukke for dét lys”, sagde Miley Cyrus til Joe Rogan under interviewet.

Derefter huskede sangeren, hvordan det at få sit armbånd fanget i sin kjole havde fået en MTV-producent til at bemærke: “Du ønsker at blive behandlet som en fyr? Vi ville ikke have haft det her problem, hvis du var en fyr”.

Cyrus fortsatte: “Og så sagde jeg: Nå, men en fyr ville aldrig gøre det, fordi en fyr vil ikke sælge dit show med sex, sådan som jeg gør det”. 

Desuden påpegede Cyrus, at hun nemt kunne være blevet betragtet som en “diva” eller en “bitch” for sin opfrodring om ikke at ville bruge lyset og hævdede, at det aldrig ville have været tilfældet, hvis situationen havde omhandlet en mand.

“Men havde The Weeknd været her og sagt det samme… Eller Kanye. Han var nok bare blevet set på som en kreativ gud. Og det er som om, kom nu folkens, hvorfor får jeg ikke at vide, at jeg er en mastermind? Og i stedet er jeg bare en bitch? Ingen ville nogensinde sige det samme om, at Kanye West valgte hvilken belysning han vil have til en perfomance”. Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA