Nyhed

High Voltage står over for snarlig konkurs

GAFFA.dk – alt om musik

Det populære københavnske spillested, der er samlingspunkt for fans af rock- og metalfans, High Voltage, er snart nødsaget til at opgive kampen for overlevelse på grund af Covid-19-restriktionerne og manglende økonomisk kompensation.

Siden nedlukningen i marts har det syv år gamle spillested mistet 100.000 kroner om måneden. På trods af en 50 procents kompensation for deres faste udgifter, og 80 procent af udgifter til lønninger, er den økonomiske afgrund nær. High Voltage har på regeringens opfordring valgt ikke at afskedige nogen af deres hverken timeansatte eller fuldtidsansatte.

Det skyldes ifølge spillestedet, at det ikke har ønsket at bidrage til en store arbejdsløshedsbyrde i landet, der er blevet et stigende problem siden lockdown. Desuden har de forsøgt at holde modet højt og havde set frem til at kunne åbne i september med en tredjedel kapacitet og med lukning kl. 2:00. Dette ville ikke føre til overskud, men ville begrænse det enorme underskud og afværge en forestående lukning.


Med de nye stramme restriktioner i især København er denne mulighed dog taget fra dem, og High Voltage stirer derfor en konkurserklæring lige ind i øjnene. Hvis de ikke finder en løsning inden månedens udgang, må de dreje nøglen om. Derfor gør de pt. alt, hvad de kan, for at råbe politikere og andre, der kunne være til hjælp, op.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival fyrer 17 medarbejdere

High Voltage afvikler cirka 400 koncerter om året og er landets eneste deciderede spillested og klub for genrerne rock, hård rock og heavy metal.


ANNONCE