x

Joni Mitchell deler sin første originale demo – nogensinde


30. oktober udkommer Joni Mitchell Archives Vol. 1: The Early Years (1963 – 1967)

Som et led i udgivelsen af sjældenheds-albummet har den canadiske folk-legende nu delt den første demo af en original selvskrevet sang, hun nogensinde har indspillet. Sangen hedder ”Day After Day” og er optaget 24. august 1965. Hør sangen ovenfor.

I en pressemeddelelse kalder Mitchell sangen for hendes ”førstefødte”. Hun uddyber: ”Jeg vidste ikke, om det var en god sang eller en dårlig sang. Det var bare den første, der kom ud af mit hoved”.

LÆS OGSÅ: Legendarisk Fleetwood Mac-sang får renæssance

Den følger op på en udgivelse af hendes tidligst kendte indspilning, nemlig en version af folk-klassikeren ”House of the Rising Sun”, som hun indspillede i 1963 – året før The Animals udgav deres yderst populære version af sangen.

Joni Mitchell Archives Vol. 1 kommer til at bestå af ikke tidligere udgivet materiale fra før debutalbummet Song to a Seagull (1968) og vil udkomme som et fem-discs sæt med over seks timers materiale.

Mitchells album Blue (1971) blev for nylig kåret som nummer tre på Rolling Stone-magasinets liste over verdens 500 bedste album – her må en tredjeplads altså siges at være ret fornemt.

LÆS OGSÅ: Rolling Stone kårer verdens 500 bedste album

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA