x

P3 Guld: Og vinderne er...

P3 Guld: Og vinderne er...

Det var sangerinden Jada, der løb med den store sejr, da P3 Guld lørdag aften foregik i Musikkens Hus i Aalborg. Mens Jada tog P3 Prisen og P3 Lytterhittet, blev Ganger kåret til dette års P3 Talentet. 

"Jada giver os soundtracket til aftener med tvivl og musikken til de fester, der en dag kommer tilbage. Uanset hvilken farve, der bliver malet med, er det altid troværdigt og uden forstillelse," lød det blandt andet i motiveringen fra scenen, da Jada modtog P3 Prisen 2020.

Jada debuterede i 2018 med singlen "Keep Cool", og siden er det gået stærkt. 

"I en tid, hvor der virkelig er brug for netop dét, skaber Jada rammerne for et fællesskab, hvor der er plads til alle, uanset hvor vi kommer fra. ’You are not alone’ synger hun i en af sine sange, og det er den største følelse, musik kan give os. At vi kan spejle os selv i det, vi hører. At vi føler, vi hører til et sted," lød det ved showet.

P3 Prisen fik Jada foran Clara og Artigeardit, der også var nominerede i kategorien. Kampen om P3 Lytterhittet begyndte i starten af oktober, hvor P3 præsenterede syv nominerede numre. Dette felt blev med lytternes hjælp siden indsnævret til tre: "Hun kommer tilbage" med Jung, "Solhverv" med Lord Siva og "Nudes" med Jada, som altså blev P3 Lytterhittet. 

Foruden Jada blev også Ganger hyldet. Det danske band debuterede i 2019 med albummet Mørk og er nu aktuelle deres nyeste album Tro

Bandet består af grundlægger og sanger Thomas Bach Skaarup, sangerne Mille Mejer Djernæs Christensen og Ninna Lundberg samt trommeslager Andreas Campbell. De tog prisen som P3 Talentet foran Tessa, Joyce og Patina.

I motiveringen for at give Ganger P3’s talentpris hed det blandt andet, at "de tør gå mod strømmen og udfordre popmusikkens lyd". Bandet fik desuden ros for at stole på sig selv, sin musik og sin fortælling.

"Det er udfordrende og uventet, det er et originalt univers, der vokser vildt og ikke lader sig begrænse, og som hele vejen er båret af en musikalsk selvsikkerhed, der sætter ild til både hjerne og hjerte," lød det i begrundelsen fra P3.

P3 Guld-showet med Pelle Peter Jencel (billedet) skulle oprindeligt være holdt i marts, men P3 Guld har ligesom mange andre fester måtte udskydes. Denne gang var der dog taget en række corona-forbehold, så dansk musik endelig kunne hyldes.

Foruden Jada og Ganger optrådte flere af aftenens andre nominerede: Clara og Artigeardit (nominerede til P3 Prisen) og Tessa og Joyce (nominerede til P3 Talentet). Derudover bød aftenens show også på flere overraskelser, som eksempelvis Carmon, Hans Philip, Kesi og Suspekt med Anne Linnet.

Læs en længere reportage og se flere billeder på GAFFA.dk søndag formiddag.

De fem seneste modtagere af P3 Prisen:

  • Januar 2019: The Minds Of 99
  • September 2017: Benal
  • Oktober 2016: Karl William
  • Oktober 2015: Ukendt Kunstner
  • April 2014: MØ

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA