x

Ny Spotify-funktion giver artister større indtjening – og os andre flere muligheder

Ny Spotify-funktion giver artister større indtjening – og os andre flere muligheder

Spotify giver os mulighed for at tilføje musik i sin fulde længde på podcasts, og det betyder blandt andet, at artister har mulighed for at tjene flere penge på deres musik.

Musikere kommer til at tjene det samme på deres musik, når den bliver brugt i forbindelse med podcasts, som når musikken bliver afspillet direkte på Spotify-platformen.

Tidligere var det en vanskelig affære at tilføje musik til sine podcasts, fordi alle de forskellige rettigheder, man som podcast-skaber skulle navigere i, besværliggjorde processen. Det betød også, at langt de fleste kun benyttede sig af meget lidt musik i deres podcasts.

LÆS OGSÅ: Spotify er et nødvendigt onde

Kombinationen af podcasts og musik giver musikerne mulighed for at skabe podcasts, hvori de eksempelvis kan dele idéerne bag sine sange eller interagere med sine lyttere ved at fortælle om inspirerende musik af andre kunstnere. På den anden side giver det også alle andre mulighed for at dele historier eller playlister på en helt ny måde, der kommer både musikere og lyttere til gode.

Der kommer dog til at være en forskel på, om lytteren benytter sig af gratisudgaven af Spotify eller har Spotify Premium. De, der har Premium kan nemlig høre sangene i deres fulde længde, hvorimod gratisudgaven giver mulighed for 30 sekunder af musikken benyttet i podcasts.

De nye funktioner bliver i første omgang lanceret i USA, Storbritannien, Canada, Australien, New Zealand og Irland. Hvornår samme muligheder bliver tilgængelige i den danske version af Spotify er derfor endnu uvist.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA