Nyhed

Radikal kulturordfører skuffet over hjælpepakke til kulturlivet

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg er virkelig ked af det og skuffet her til aften"

Sent tirsdag aften blev et bredt flertal i Folketinget enige om en ny hjælpepakke til det hårdt ramte kultur- og erhvervsliv. Selvom Radikale Venstre var med i aftalen, er partiets kulturordfører Zenia Stampe skuffet over resultatet, og hun har derfor skrevet et længere indlæg på Facebook.

Zenia Stampe skriver blandt andet:


"Jeg bliver nødt til at være hudløst ærlig. Jeg er virkelig ked af det og skuffet her til aften. I fire dage har jeg kæmpet indædt for at få lappet de huller i hjælpepakkerne, som har efterladt mange kunstnere og freelancere i en helt ulykkelig og fuldstændig urimelig situation. De kan ikke få hjælp, fordi der ikke er et direkte forbud mod at optræde. Men realiteten er, at deres marked er dødt, telefonen er stille, kalenderen er tom og kontoen er overtrukket. Men det er ifølge regeringen og dens embedsmænd “new normal”, og så er der ingen hjælp at hente."

Hun skriver senere:

"Og indtil i dag troede jeg faktisk, at regeringen ville ende med at komme mig i møde. Ikke for min skyld. Men for alle de freelancere og selvstændige, som har mistet deres levebrød pga. corona. Men i dag måtte jeg sande, at viljen simpelthen ikke var der hos regeringen. At den i virkeligheden nok aldrig har været der. At jeg har talt for total døve øren."


Zenia Stampe påpeger dog, at der trods alt er gode elementer i aftalen:

"Da det stod klart for os her til aften, at vi ikke blev imødekommet på justeringer af hjælpepakkerne, lykkedes det at hive 25 mio. kroner hjem til arbejdslegater målrettet kunstnere, der er faldet uden for hjælpepakkerne. Det skete takket været opbakning fra alle de andre partier – og en fuldstændig unik kollegial og loyal indsats fra Venstre, der stillede sig på vores side og sørgede for at lægge det ekstra pres på regeringen, der skulle til. Tak til jer!"
 
"25 mio kroner til arbejdslegater over to måneder er slet ikke så dårligt, når man tænker på, at Statens Kunstfond plejer at uddele arbejdslegater for 100 mio kroner over et helt år. Men det løser bare ikke problemet for de mange teknikere og andre selvstændige, der falder uden for hjælpepakkerne og ikke kan få legater. Det er jeg simpelthen så ked af. De er en lige så vigtig del af kulturlivet og ånden i Danmark."
 
Læs hele Zenia Stampes indlæg nedenfor. GAFFA følger snarest op med kommentarer fra musikbranchen.
 

Jeg bliver nødt til at være hudløs ærlig. Jeg er virkelig ked af det og skuffet her til aften. I fire dage har jeg...

Slået op af Zenia StampeTirsdag den 27. oktober 2020
ANNONCE