x

David Bowie-film: Fans er ikke tilfredse med traileren


”Én pandemi ad gangen, tak”

Den ventede film om David Bowie ”Stardust” med Johnny Flynn skulle have haft premiere til august, men visningen blev, lige som så meget andet for tiden, udskudt. Filmen kommer ud til offentligheden 25. november, men havde premiere i forgårs, 28. oktober, på Raindance Film Festival.

Og i den forbindelse blev en officiel trailer til filmen også sendt ud. Du kan se traileren ovenfor, men som det kan ses i nedenstående tweets, skal du måske afdæmpe dine forventninger en smule.

Der er nemlig en del Bowie-fans, der har utrykt sig noget negativt på Twitter. Kritikken går blandt andet på, at det er blevet udmeldt, at der ikke vil indgå Bowie-musik som en del af filmen, fordi filmskaberne ikke er blevet tildelt de nødvendige rettigheder af familien.

LÆS OGSÅ: Leonard Cohens talsmænd til Republikanerne: ”Vi forbød specifikt dén sang”

Kritikken går dog i høj grad også på dét, der ses og høres i traileren. Én Twitterbruger skriver: ”Nej. Bare nej. Du kan ikke have en så slem accent, en film der ligner en amerikansk soap-opera, og du kan i særdeleshed ikke have en Bowie-film uden hans musik. I skulle nok bare have ladet være."

En anden skriver: "De spurgte vitterligt sig selv: Hvilken skuespiller ligner David Bowie mindst? og castede dén person til rollen". Også de meget direkte skuffelser: "Én pandemi ad gangen, tak" og "måske elsker vi ikke film alligevel". Sidstnævnte kom fra filmsitet WeLoveCinema.

Det er dog ikke alle, der er helt modstandere af Johnny Flynn og den udeladte Bowie-musik. NME(som også har indsamlet de kritiske tweets) gav filmen fire ud af fem stjerner efter premierevisningen og roser den for at ”dukke dybt ned i et ikons oprindelse”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA