x

Hør Eminem-sang skabt af kunstig intelligens


Sangen er én lang sviner til Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg – hør den ovenfor.

Hvis du har en stærk trang til at høre nyt Eminem-materiale, kan det være, at YouTube-kanalen Calamity AI kan hjælpe dig. Her er nemlig blevet udgivet en Eminem-sang, som er skabt af AI – artificial intelligence eller kunstig intelligens.

Teksten er skrevet af en kunstig intelligens, der bruger såkaldt ”machine learning”. En proces, hvor man giver maskinen en række eksempler, og så lærer den selv, hvordan man kan lave nye, lignende resultater.

Den kunstige intelligens er efter sigende blevet ”fodret” med eksempler på den måde, Eminem normalt disser kendte personer på. Det er nemlig ikke uhørt, at rapperen disser offentlige figurer, også udenfor hiphip-universet; for eksempel har han for nylig inkluderet en sviner af Donald Trump i én af sine sange.

LÆS OGSÅ: PLAYLISTE: 10 sange, der går i kødet på Donald Trump

Herefter har en anden youtuber, 30 Hz, lavet en såkaldt ”deepfake” af Eminems stemme og ”indspillet” teksten. Og det lyder ærligt talt skræmmende meget som den ægte vare, men Eminem har slet ikke været inde over projektet. Du kan høre resultatet øverst i denne artikel.

Men det er slet ikke første gang, noget lignende er blevet gjort. En anden youtuber, Funk Turkey, har lavet deepfakes af rockbands længe – også bands, der ikke længere findes, med sangere, der for længst har forladt verden.

Det bedste eksempel er denne ”Nirvana-sang”, som gik viralt tidligere dette år:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA