x

Museum åbner særudstilling om Roskilde Festival

Museum åbner særudstilling om Roskilde Festival

Roskilde Festival fejrer 50-års fødselsdag i 2020, og de sidste fem årtier bliver derfor udfoldet i udstillingen ”Smattens Magi” i det kommende år.

Danmarks største, ældste og mest anerkendte festival blev for første gang afholdt for 50 år siden. Siden dengang har generationer af unge samledes i et helt særligt fællesskab, hvor musik, fest og drømme er omdrejningspunktet. Og det i nogle rammer, der er helt anderledes end dem vi oplever til hverdag.

Og netop publikum bliver hovednavnet i museet Ragnarocks nye særudstilling ”Smattens Magi”, som åbner den 5. februar 2021:

”Kernen på tværs af de 50 års festivalhistorie er publikum selv. Det er dem, der hvert år skaber den helt særlige Roskilde Festival stemning, og derfor er det deres fortællinger, oplevelser, møder og drømme, som vi lægger vægt på at fortælle i udstillingen,” fortæller projektansvarlig Sebastian Gyrst-Longsig Christensen i en pressemeddelelse.

Udstillingen bliver fortalt gennem fire hovedzoner i udstillingen:

Smattens Magi, som er fortællingen om alt det, publikum oplever på campingområderne og mellem scenerne, Frivillighedens Magi, der sætter fokus på de frivillige kræfter bag festivalen, Lydens Magi, som giver publikum mulighed for at dykke ned i årenes ikoniske og bemærkelsesværdige koncerter og Tidens Magi, der fortæller hele Roskildes Historie i kronologisk orden.

Holdet bag har arbejdet med udstillingen i flere år og glæder sig enormt til at slå dørene op for publikum til februar næste år. Ikke mindst ser Sebastian Gyrst-Longsig Christensen frem til at opleve publikums reaktioner og genkendelsesglæde:

”Vi har lavet en udstilling, hvor det er genkendelse og identifikation, der er i højsædet. Og vi håber, at alle, der har været på Roskilde Festival eller har planer om det, får lyst til at komme forbi og genopleve sig selv.”

Læs mere om udstillingen på www.rf50.dk, som løbende vil blive udbygget med videoer, billeder og artikler. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA