Nyhed

Pernille Rosendahl kan opleves i danseteaterkoncert

GAFFA.dk – alt om musik

Vita Danica har premiere 8. januar på Aarhus Teater

Pernille Rosendahl har en af hovedrollerne i danseteaterkoncerten Vita Danica, der får premiere på Aarhus Teater 8. januar.

Sammen med det anerkendte dansekompagni Black Box Dance Company og musikerne Søren Vestergaard og Dennis Ahlgren fortolker hun perler fra den danske sangskat og har, med Aarhus Teaters ord, fokus på "det, der samler os, frem for det, der splitter os som folk og nation".


Forestillingen er instrueret af Sargun Oshana, og koreografien er skabt af Marie Brolin-Tani. Pernille Rosendahl, Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company har tidligere arbejdet sammen på den succesfulde danseteaterforestilling Elsker dig for evigt baseret på Susanne Biers film af samme navn under Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad. En forestilling, GAFFAs anmelder var begejstret for.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Rosendahl lyser i stærk dansefortolkning af Biers melodrama

Det er heller ikke første gang, Aarhus Teater har fokus på den danske sangskat. Det havde stedet også i 2017 med den Reumert-prisvindende teaterkoncert Lyden af de skuldre, vi står på, som blev genopsat i begyndelsen 2020, og hvor Simon Kvamm (Nephew med flere) og Marie Højlund (Nephew, Kh Marie) stod for den musikalske iscenesættelse.


Arkitekt og lysdesigner Sarah Fredelund skaber universet til Vita Danica, og kostumerne er designet af den internationale modeskaber Mark Kenly Domino Tan, som stod bag de iøjnefaldende kostumer til Orestien på Aarhus Teater 2019 – hvor Lydmor i øvrigt skabte musikken.

Forestillingen spiller på Aarhus Teater til og med 28. januar og herefter i Musikteatret Holstebro 11.-12. februar.

 


 

 

ANNONCE