x

Danmarks mest ikoniske pladestudie står i flammer

Danmarks mest ikoniske pladestudie står i flammer

Puk Recording Studios, som ligger på Kærbyvej i Gjerlev nord for Randers, står her til morgen i flammer.

Til Ekstra Bladet har vagtchef ved Østjyllands Politi Chris Mose fortalt følgende:

"Vi fik anmeldelsen klokken 4.48, og da vi ankom, stod der flammer op gennem taget. Vi er til stede derude og er i gang med at slukke branden, studiet er overtændt, og det kommer formentlig til at tage et stykke op ad formiddagen, før vi er færdige, siger Chris Mose og tilføjer, at politiet endnu ikke kender årsagen til brancen.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Indsatsleder Jørgen Hansen fra Beredskab og Sikkerhed Randers har sagt til Randers Amtsavis:

"Det er udbrændt det hele. Studiet er flere tusinde kvadratmeter, og det hele, undtagen en lille længe, er væk." Han fortæller også, at det var en nabo, der opdagede branden og slog alarm. Men på det tidspunkt stod flammerne allerede op gennem taget:

"Bygningen var overtændt, da vi kom. Lige da vi ankom, faldt taget sammen. Vi kunne ikke redde noget af det. Jeg har ikke turdet sende mine folk ind i bygningen, da der er mange mure, der er i fare for at styrte sammen. Så det har været en udvendig slukning."

Nogle af verdens store stjerner inden for musik har indspillet deres udgivelser i Puk-studiet. Det drejer sig blandt andet om Depeche Modes Music for the Masses, Elton Johns Sleeping With the Past og George Michaels Faith

Store danske artister, herunder Nephew, Kashmir og tv-2, har også et nært forhold til pladestudiet, hvor de har indspillet flere af deres største hits. 

Opdatering:

Studiet havde sin storhedstid i slutfirserne og har ikke været i brug siden 2016, og udstyret er flyttet til andre bygninger, skriver newsbreak.dk, der også kan fortælle, at den tidligere mangeårige ejer Peter Iversen har solgt bygningerne til et vindmøllefirma. Tidligere var studiet et eksklusivt frirum for mange musikere, der nød godt af rammerne i en fredelig del af Danmark, hvor de kunne arbejde uforstyret i luksuriøse omgivelser med blandt andet indendørs swimming pool.

Imidlertid bevirkede faldende priser på studieudstyr og udviklingen af hjemmestudieudstyr, at studiet begyndte at miste terræn i 90'erne, en udvikling der fortsatte med det faldende pladesalg i 00'erne og 10'erne.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA